Problem z zadłużeniem

• Autor wątku Autor wątku mirek188
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mirek188

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Proszę o pomoc co mam robić ?
Miałem kolizję samochodem mam zapłacić ubespieczycielowi 28 tyś.zł
wyrok prawomocny .ubespieczyciel oddał sprawę do komornika codzieńnie są naliczane odsetki okolo 5 zł .Proszę o odpowiedz co mam z tym zrobić ? by te odsetki zostały wstrzymane,może na raty po 400zł miesięcznie jak bendę splacał to czy jest jakaś szansa na wstrzymanie odsetek.proszę o porady jak mam sobię poradzić w takiej sytuaci.

tak brak oc ja się zgadzam co do zapłaty tylko chciał bym to spłacać w ratach bez naliczania odsetek

rozmawiaj z wierzycielem. wątpię by poszli na rękę.
a jak nie masz nic na siebie, płaca minimalna to nawet nic nie zapłacisz...

Robilee napisał:
... aż wreszcie będziesz miał coś na siebie.
emeryturę. 25% na pożarcie.
a poza tym to można sobie świetnie radzić, firmę prowadzić itp itd

Właśnie w tym problem że dom jest na mnie i niechcę go stracić,jakoś to w ratach spłacać by z tego wybrnąć.

Dziękuję za porady.Napiszę do niego prosbę o rozłożenie zadłużenia na raty poniewarz czcę dobrowolnie spłacić dług i proszę o wstrzymanie naliczania odsetek,tylko bardziej to opiszę jaka jest moia sytuacja materjalna oraz rodzinna.

mirek188 napisał:
Dziękuję za porady.Napiszę do niego prosbę o rozłożenie zadłużenia na raty poniewarz czcę dobrowolnie spłacić dług i proszę o wstrzymanie naliczania odsetek,tylko bardziej to opiszę jaka jest moia sytuacja materjalna oraz rodzinna.
Tylko nie wspominaj, że jesteś właścicielem domu.

Powrót