D
djdioda
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam wszystkich zakupilem auto od wlasciciela samochodu ktory byl wpisany w dowodzie rejestracyjnym.ten wlasciciel jednak piec lat temu sprzedal owy samochod dla brata.Dowiedzialem sie o tym jak zostalem wezwany do urzedu bo byla niezgodnosc co do zlozonych dokumentow.Jednak wlasciciel wystapil o odstapienie tamtej umowy lecz zapomnial zglosic do urzedu.czy bede mial jeszcze jakies problemy?bo narazie to niechca mi przedlozyc dowodu rej probnego bo raz mialem przedluzay a czekam ciagle na te dokumenty od wlasciciela niestety on jest za granica teraz i przez paraliz lotow jest problem bo sa opoznienia w poczcie polskiej.Wlasiciel zobowiazal sie wyslac mi odstapienie od umowy spozadzonej w 2005r tej co zawarl z bratem i wyjasnienie ze ja jestem prawnym wlascicielem auta. brat nie ma zadnych roszczen nie robi problemow bo sam powiedzial ze brat sprzedaje auto.
Moje pytanie czy wystarczy jak do urzedu dostarcze podpisane odstapienie od umowy tej co zawarl z bratem i wyjasnienie ze umowa zawarta z bratem jest niewazna a prawnym wlascicielem jestem ja?jest tam napisane ze zwocil pieniadze a brat oddal samochod.poprostu chcialbym aby jak najmniej bylo problemow.mam juz dosc urzednikow ktorzy traktoja mnie jak zlodzieja.
Dziekuje serdecznie i pozdrawiam Krzysztof
PS- przepraszam Administratorow jezeli post jest w niewlasciwym miejscu.Niestety nie czesto pisze na forach.

Moje pytanie czy wystarczy jak do urzedu dostarcze podpisane odstapienie od umowy tej co zawarl z bratem i wyjasnienie ze umowa zawarta z bratem jest niewazna a prawnym wlascicielem jestem ja?jest tam napisane ze zwocil pieniadze a brat oddal samochod.poprostu chcialbym aby jak najmniej bylo problemow.mam juz dosc urzednikow ktorzy traktoja mnie jak zlodzieja.
Dziekuje serdecznie i pozdrawiam Krzysztof
PS- przepraszam Administratorow jezeli post jest w niewlasciwym miejscu.Niestety nie czesto pisze na forach.