problem z zasilkiem dla bezrobotnych

• Autor wątku Autor wątku czarna820
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czarna820

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Trzy lata temu wyszlam za maz za niemca,zanim wyjechalam do niemiec pracowalam 7 lat w polsce w jednej firmie bez przerwy na ummowe na czas nieokreslony,zaszlam w ciaze ,ciaza byla zagrozona wiec poszlam na zwolnienie chorobowe, pojechalam do meza do niemiec,tam urodzilam synka,ktory rowniez ma obywatelstwo niemieckie,w polsce najpierw przeszlam na maciezynskie,a nasepnie w polskiej firmie przeszlam na bezplatne wychowawcze,poniewaz Kindergelt pobieralam w niemczech.
31.10.2012 konczy mi sie wychowawcze w polskiej firmie,rozwiazuje umowe z pracodawca ze wzgledu na zmiane miejsca zamieszkania,mam meldunek w niemczech od trzech lat.
I mam wielki problem nikt nie jest mi w stanie udzielic rozsadnych informacji i porad,co gdzie i czy wogule moge starac sie ojakie kolwiek pieniadze z niemieckiego biura dla bezrobotnych.
Nie chce ciagnac pieniedzy od niemcow,ale chce isc najpierw na kurs inegracyjny,tu tez mam ploblem bo niewiem czy takowy mi sie nieodplatnie nalezy,a nastepnie jak najszypciej podjac prace.
Bardzo prosze o porade!!!

Powrót