PROBLEM...Zarządzenie wykonania kary warunkowo zawieszonej.

• Autor wątku Autor wątku suchy119
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

suchy119

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam wszystkich.
Mam spory problem a mianowicie dziś otrzymałem pismo z sądu z informacja że odbędzie sie posiedzenie w przedmiocie zarządzenia wykonania kary warunkowo zawieszonej jak dla mnie brzmi to dość groźnie......a teraz postaram sie opisać zrozumiale cała sprawe.....w 2005 zostałem zatrzymany za posiadanie i rozprowadzanie narkotyków....cała sprawa zakończyła sie wyrokiem w zawieszenia 3 na 5lat....po wyroku wyjechałem do pracy za granice...w trakcie pobytu za granica policja znowu złożyła mi wizyte w domu i znaleźli sladowe ilosci (pozostałości po przeoczeniu z poprzedniej rewizji w domu) w tym czasie nie było mnie w domu ani w Polsce cała sprawa zakończyła sie wyrokiem SAMEJ grzywny w wysokosci 1600zł bez pozbawienia wolności czy ograniczenia wolności i dzis przychodzi mi do domu to pismo z sądu.....prosze o naświetlenie sprawy jak może to wszystko wyglądać na tym posiedzeniu dodam że mam stałą prace za granica i moge przedstawić dla sądu umowe o prace.Jakie są szanse na pozytywne zakonczenei calej sprawy...z tego co wiem nie jest tu nic obligatoryjnego.P

Jeśłi jest tak, jak piszesz, to zarządzenie wykonania kary jest fakultatywne (czyli nie jest obowiązkowe). Sprawę oceni Sąd. na marginesie do dam, że ten temat często już był poruszany na forum.

a jezeli sad zarządzi wykonanie kary czy przysługuje mi jakieś odwołanie bądź zażalenie?

a jakie najlepiej przedstawić argumenty przed sądem żeby sąd nie zarządził wykonania kary?
Prosił bym o jakąś podpowiedź

To zależy od realiów konkretnego wypadku. O ile mnie pamięć nie myli bywały już na ten temat dyskusje na forum.

Powrót