Problem ze sprzedającym na Allegro

• Autor wątku Autor wątku Backofficer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Sprawy to tu są tak naprawdę trzy. Zwrot pieniędzy od allegro - nie wiem, nie znam ich procedur. Druga to kwestia włamania na konto sprzedawcy - policja będzie ustalać kto to zrobił. A trzecia to również dla policji, rozwiązanie zagadki oszustwa.

Wypelnilem formularz programu ochrony kupujacych na Allegro i aktualnie czekam na list z policji, aby wyslac im komplet dokumentow.

Trafilem na bardzo w porzadku policjantke, ktora prowadzi sledztwo. Dzisiaj mam sie zglosic po odbior pisma o wszczeciu postepowania, tak aby nie czekac dodatkowo na poczte. Teraz tylko wysylka listu do Allegro i czekanie na zwrot pieniedzy.

Witam,

Otrzymałem od Allegro w ramach Programu Ochrony Kupujących zwrot wpłaconej kwoty (1250 zł) już kilka miesięcy temu, natomiast wczoraj od Prokuratury Okręgowej otrzymałem na swoje konto wpłatę 1182 zł jako zwrot depozytu sądowego. Do kogo powinienem tą kwotę odesłać?

Pozdrawiam

Dużo ludzi też na allegro zwleka z wysyłką,bo nie ma towaru,jak kupisz to dopiero zamawiają w Chinach i trwa to 3-4 tygodnie.Trzeba też zwrócić uwagę,czy nie ma info,że wysyłka z zagranicy,bo wtedy oni zamawiają towar na Twój adres najczęściej bezpłatną przesyłką, a kasują za przesyłke.

Tak, ale tutaj sprawa jest jasna że było to oszustwo.

Powrót