Problem ze sprzedawcą serwis Allegro.

• Autor wątku Autor wątku krzysiekk1105
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzysiekk1105

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, mam problem ze sprzedawcą na portalu Allegro. Wylicytowałem u niego 4 zestawy telefonów po 30szt. w każdym. Zamiast 120szt. otrzymałem 12szt. najgorszych telefonów za kwotę 320zł. Podaję link do jednej z aukcji (wszystkie zawierają taki sam opis)

telefony w dobrej cenie 11 (6602004351) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Czy sprzedający powinien tak postąpić i policzyć mi 32zł (w sumie 26,66zł) od sztuki?
Aukcja nie była ustawiona jako "kup teraz", 32zł za sztukę, tylko wystawiona całościowo na licytacje.
Czy mogę żądać dosłania mi reszty telefonów albo zwrotu gotówki?
Proszę o pomoc.
Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie. Pozdrawiam

Dla mnie to oferta sprzedaży zestawu telefonów i takiego produktu należy oczekiwać.

Spór na allegro , oddzielnym kanałem przedsądowe wezwanie do wydania rzeczy.

To na początek.

Spór założony, jak powinno wyglądać takie wezwanie?

wzywam do wydania rzeczy (opis przedmiotu ) w związku z wygraną aukcją allegro nr ... i wniesieniem opłaty (jak , kiedy) w terminie .... dni od otrzymania niniejszego wezwania

wysyłamy to poleconym ze zwrotką

Witam ponownie, po dogadaniu że sprzedającym zwróciłem mu towar on niestety mi nie zwrócił pieniędzy. Po dwóch dniach jak otrzymał paczkę stwierdził, że w niej były ziemniaki (niby sąsiadka odebrała). Sprawa na Policji jednak wciąż brak odzewu. Czy mogę w inny sposób zdziałać coś w sprawie?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Skoro odebrała sąsiadka, to niech pretensje kieruje do sąsiadki... Ma jakiś dowód (np nagranie) z otwarcia paczki?

Zrobił tylko zdjęcie po otwarciu paczki z podmienioną zawartością na ziemniaki. Dodam że nie mogło być ingerencji w paczkę osób trzecich, ponieważ została dodatkowo owinięta stretchem.

Po otwarciu, to mogło się z tą paczką zdarzyć cokolwiek.

Tak tylko że co jeśli będzie się wypierał? W jaki sposób mogę udowodnić, że towar został odesłany? Czy w raze czego mogę załżyć mu sprawę na jego koszty?

krzysiekk1105 napisał:
zy w raze czego mogę załżyć mu sprawę na jego koszty?

Nie.

Poza tym zanim kliknales "zapisz" mogles sprawdzic poprawnosc napisanego tekstu.

Powrót