Problem ze sprzedawcą

• Autor wątku Autor wątku patryk14wwe
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patryk14wwe

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam taki problem z pewnym allegrowiczem zakupiłem u niego wyświetlacz do noki n73 wybrałem formę płatności (kurier przy odbiorze) dodam jeszcze że była to firma siódemka. Po kilku dniach napisałem do niego dlaczego nie ma tej paczki on odpisał mi że wysłał ją 6 dni temu. Po kilku dniach napisałem po raz kolejny on odpisał że paczka wróciła do niego, napisałem czy może jeszcze raz wysłać i zapytałem się o koszta odpisał że tak ale kurierem. Chciałem zrezygnować z tej transakcji i że wystawie mu pozytywny komentarz, on odpisał że zgadza się ale muszę zapłacić 17zł. Nie odpisałem po tygodniu przyszedł list polecony w którym jakaś pani nakazuje mi zapłacić tym razem 40zł. Proszę o pomoc czy muszę zapłacić czy nie, dodam jeszcze że to nie moja wina że kurier nie dostarczył paczki, podane były też dwa nr tel.

A gdyby okazało się że wysłał to muszę mu zapłacić?

patryk14wwe napisał:
A gdyby okazało się że wysłał to muszę mu zapłacić?

przede wszystkim po otrzymaniu skanu mozesz sprawdzic czy sprzedawca nie popelnil bledu w adresie ,

druga sprawa - kurier jezeli nie zastal Cie w domu to ma obowiazek zostawic awizo - ale najczesciej kurierzy korzystaja z wpisanych na listach numerow telefonow i dzwonia do adresata ( wiekszosc firm przewozowych nalicza za dostarczone a za probe dostarczenia przesylek), jak sie domyslam nie miales wiadomosci o tym iz masz paczke do odbioru

tak wiec popieram przedmowce - niech sprzedawca przesle Ci skan dowodu nadania . dalej zalezne od jego tresci.:cool:

Pisze jeszcze na tym wezwaniu że jeśli w ciągu siedmiu dni nie zapłacę to wkroczy to na drogę przed sądową.

mialam ten sam problem,kurier byl,awiza nie zostawil,towar wrocil do sprzedawcy,suma sumarum wyklocalam sie ze sprzedawca,musialam zaplacic jeszcze raz za kuriera,w sumie zaplacilam za bledy i kuriera i allegrowicza,pisalam do allegro,totalna zlewka,zero odpowiedzi,co jeszcze zaowocowalo negatywem dla mnie,machnelam reka na te dwie dychy bo za towar zaplacilam 10 razy wiecej

Powrót