problem ze szkołą

• Autor wątku Autor wątku mariusz96
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mariusz96

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam , mam taki problem : po ukończeniu 2 kl. pods. wyjechałem do hiszpani i tam jest jakos ze rok szybciej idą do szkoły więc mnie z 2 kl. odrazu do 4 dali żebym szedł razem z rocznikiem swoim więc zrobiłem tam 4,5i 6 kl. i wruciłem do polski (problemy rodzinne) i poszedłem w polsce do gimnazjum jako że miałem świadectwo ukończenia 6kl mnie przyjeli i byłem rok do przodu :) i tak już zdawałem zdawałem i skończyłem gimnazjum w wieku 15lat , i teraz wyjechałem spowrotem do hiszpani (TUTAJ MAJĄ 4 KL. GIM ) i powiedzieli że nie moge iść dalej sie uczyć tylko muszę isc tutaj do 4 kl. ( mam świadectwo ukonczenia gim. w polsce) i nie wiem co teraz robić bo w polsce mogę iśc dalej sie uczyć a tutaj twerdzą że nie mogę dopuki nie ukonczę tej 4 gim. zeby mieć 16lat :( najgorsze jest to że rodzice nie chcą wrucic do polski :( teraz pytanie ... Czy muszę iśc koniecznie do 4 gim tutaj czy mogę rok być bez szkoły i za rok normalnie uczyć sie dalej. ???

Do ukończenia 16 lat jest obowiązek nauki.
Zrób 4 klasę ESO w Hiszpanii,ibędziesz miał otwartą drogę do dalszej nauki.Po polskim gimnazjum nigdzie Cię nie przyjmą.

dzięki, pójdę i zobaczę może nie będzie tak źle :)

Powrót