Problem ze zbanowanym kontem w grze on-line

• Autor wątku Autor wątku MieszkoI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MieszkoI

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Po 1,5 roku grania w gre on-line DarkOrbit,ktorej wlascicielem jest firma BIGPOINT GmbH
Christoph-Probst-Weg 3
20251 Hamburg
Germany
zostalem oskarzony przez polski suport o uzywanie nielegalnego oprogramowania,zwanego potocznie botami,lub czitami.
Chce tu przytoczyc przebieg dyskusji-

.........................oto ona...........................
czemu nie moge wejsc na konto,kiedy wpisuje od 20 min.prawidlowe haslo i login name?
> moj nick
> ***DAHAKA***[SpaD]
> reszty danych nie moge podac,jak juz wspomnialem nie moge sie zalogowac na konto.
Szanowny(a) Graczu,
Pana konto zostało zablokowane do czasu az wytłumaczy pan dlaczego jeśli ktos z panem walczy znika grafika gry i pokazuje się czarny ekran
Dziękujemy za wybór naszych gier.
Z poważaniem,
Twoja Ekipa Bigpoint.
> Co to jest za odpowiedz,to Wy powinniscie wiedziec czemu znika grafika w grze,przosze sie podpisywac pod postami i odblokowac mi w tej chwili konto,bo zostalo zablokowan bezpodstawnie!!!
Szanowny(a) Graczu,
podczas rutynowej kontroli stwierdziliśmy, że na Twoim koncie dochodzi do naruszenia naszych Ogólnych Warunków Handlowych - wykryliśmy używanie bota.
Konto zostało zablokowane bezpowrotnie bez prawa do reklamacji.
Z poważaniem,
Twoja Ekipa Bigpoint.
> Ja w zyciu nie uzywalem zadnego bota,czita,czy jak sie to badziewie zwie,polowie graczy na MMO znika w walce grafika,kolega z klanu pisze o tym problemie 10 min temu do was,wy odpisujecie,ze problem w grze jest znany,a z koleji mi banujecie konto za ten znany wam problem problem.Robicie to bez dowodu,jestem w 100% pewnien swojej niewinnosci!
Szanowny(a) Graczu,
Proszę wnosić skargi na adres
BIGPOINT GmbH
Christoph-Probst-Weg 3
20251 Hamburg
Germany
Szanowny(a) Graczu,
Problem nie dotyczy czarnego tła, ale tego, że pana statek po ataku znika z planszy gry, my również śledzimy pewne fora i strony i wiemy doskonale, że jest to błąd który powoduje pewien rosyjski skrypt ...
Z poważaniem,
Twoja Ekipa Bigpoint.
> Prosilem juz o podpisywanie sie pod postami...
> Czyli na podstawie informacji zasiegnietych z for i innych stron,banujecie konta innym gracza,nie majac pojecia tak naprawde czemu tak sie dzieje??Ja mam wrazanie ze rozmawiam z kims kto nie ma pojecia o czym mowi,pograzajac sie w swojej niewiedzy z posta na post...Od kilkunastu dni,obserwowalem,znikajace alieny statki czarny ekran,przesuniecia w grze,niedzialajace amo i 100 innych lagow gry.Ludzie o tym trabia caly czas na czacie i forum..a wy mi probujecie wmawiac ze to jakies ruskie badziewie i ja jego uzywam..
> Ja pytalem sie juz 10 razy,daliscie bana,przeslijcie dowody na to,koniec kropka.Bo chyba nie banujecie kont,z wlasnym widzimisie.Jesli ich nie macie,a jestem tego pewien,bo gram uczciwie,odblokujcie konto.
Szanowny(a) Graczu,
Obandowanie konta jest niemożliwe. Działanie skyptu jest naszą tajemnicą. Dalsze posty w tej sprawie pozostaną bez odpowiedzi.

Nad ta gra spedzilem 1,5 roku,wydajac na nia sporo,sporo pieniedzy,czego nie zaluje,czerpalem z tego wiele radosci.Wiec bardzo mi zalezy na odzyskaniu tego konta.Zapewniam czytelnikow,ze jestem osoba uczciwa,ktorej w glowie sie nie miesci uzywac czegos nielegalnego,jak w zyciu tak i w swiecie wirtualnym.
Wiec spytam,czy to normalne,ze Suport bez podania dowodu,zaklada bana na konto .Jak mam dowiesc swoich racji,jesli nic zlego nie zrobilem,czuje sie bezsilny.Chcialem dodac,ze to samo konto zostalo doszczetnie wyczyszczone miesiac temu przez nieznana osobe,gdzie straty szacowane sa na 2-3 tysiace[tyle kosztowala mnie odbudowa konta] zlotych.Prosto,ktos wlamal sie na konto lamiac haslo,konto, na ponoc zabezpieczonym serwerze BP,lecz to ja zostalem obarczony odpowiedzialnoscia i ten sam Suport nie kiwna w tej sprawie palcem,zaslaniajac sie moja jakoby niewiedza i nierozwaga w utrzymaniu danych do konta w tajemnicy;(.
Czy moge wymagac od Suportu,jakiegos raportu z kontroli.Czemu Suport zaslania sie jakimis tajemnicami,czy to normalne?Jesli jestem poszkodowany,jak dochodzic swego.....Bo jak panstwo widza,normalna droga postepowania bierze w leb.
Prosze o rade.
Pozdrawiam Mieszko.

Wyślij pismo do:

BIGPOINT GmbH
Christoph-Probst-Weg 3
20251 Hamburg
Germany

... tak jak Ci podpowiedzieli :)

Oczywiście wyjaśniając całą sytuację (z tym włamaniem również, bo to może być powód) z prośbą o przywrócenie konta (o ile to możliwe) i wyjaśnieniem czemu tak (żeby się zabezpieczyć na przyszłość).

Pozdrawiam :cool:

Poniewaz nie uzyskalem potrzebnych mi informacji z tego forum,a sprawa ruszyla przy pomocy z innej strony.Temat uwazam za zamkniety.
Dziekuje za poswiecony mi czas.

Powrót