Problem ze zmianą szkoły i WKU

• Autor wątku Autor wątku Abrahus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Abrahus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam , mam 18 lat i chodzę do III Klasy Technikum Informatycznego. Zawaliłem sobie oceny i prawdopodobnie będe musiał po wakacjach powtarzać klasę, chciałbym już teraz wybrać papiery i po wakacjach zacząć III klasę już w nowej szkole. Boje się że dostane wezwanie od WKU i będę musiał iść do wojska, czy można to jakoś dowieść tym z WKU że po wakacjach będę kontynuował naukę i papiery ze szkoły wybrałem tylko tymczasowo???Czy jest to nie ważne i będę musiał iść do wojska?
I jeszcze jedno, zakładając że wybieram papiery ze szkoły już dziś to kiedy pierwszy raz przychodzi wezwanie? Może po prostu czas wezwania od wybrania dokumentów do wezwania będzie na tyle długi że zdążę sobie spokojnie pujść do nowej szkoły po wakacjach? Proszę o szybką pomoc :)
(nie jestem pewny czy posta umieściłem w odpowiednim dziale)

Marcin

Czlowieku... nie rozumiem co Ty chcesz. Jak sie uczysz to WKU nie moze Cie zgarnac.

Bo ja chce wybrać papiery i po wakacjach kontynuować edukacje!! a wybrane papiery = przerwa w nauce !! prawda??

Nie prawda. WKU Cie nie zgarnie (nie może) jeśli chcesz nadal podejmować nauke (pod warunkiem, że dostaniesz sie do nowej szkoły i wydadzą Ci papierek, że się uczysz).

[cytat="Sadu2"]Nie prawda. WKU Cie nie zgarnie (nie może) jeśli chcesz nadal podejmować nauke (pod warunkiem, że dostaniesz sie do nowej szkoły i wydadzą Ci papierek, że się uczysz).[/cytat]
Od momentu wybrania dokumentów ze szkoły do momentu przyjęcia do następnej nie pobiera nauki więc WKU może się przypomieć :) autora postu interesuje właśnie ten okres.

pysiek82 dokładnie o to mi chodziło ;/ ale np ile można odwlekać podpisanie bileciku ?:P

Powrót