problem ze zwrotem pieniedzy

• Autor wątku Autor wątku karolek81
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karolek81

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzien dobry mam kilka pytan otoz mieszkam w niemczech w osrodku nalezacym do agencji pracy mam pozwolenie na pobyt i pracuje w holandi w zeszlym roku znalazlem ogloszenie ze gosc oferuje pomoc w znalezieniu mieszkania na terytorium niemiec i w sprawach papierkowych itd umowilem sie z gosciem na wizyte koles przyjechal powiedzial co i jak no i skonczylo sie podpisaniem umowy na zwyklej kartce papieru ze zostalo mu wplacone 200 euro za znalezienie mieszkania i drugie 200 przy podpisaniu umowy wynajmu,mieszkanie mial znalezc do konca ubieglego roku czego nie ma w umowie ale mam swiadka ktory byl obecny przy naszej rozmowie i moze potwierdzic ze tak bylo klijent do dzisiaj mieszkania nie znalazl wiec zadzwonilem i powiedzialem ze rezygnuje z jego uslug i chce zwrot moich 200 euro po czym on odpowiedzial ze mi ta kasa przepada co mi doradzicie w tej sprawie i jakie mam szanse na odzyskanie kasy czy udac sie na policje czy kozystac z prawnika?prosze o pomoc

To nie jego wina ze ludzie są tak naiwni z czego on skorzystał ,są biura w Niemczech które pośredniczą w wynajęcie mieszkań nie ma z tym kłopotu. Na drugi raz pieniądze po zakończeniu transakcji. Jedynie możesz zgłosić to na policję

marian1 nie takiej pomocy oczekiwalem udzielajac takich porad proponuje zmienic forum,wiez mi ze nawet taki kozak jak ty przez profesjonalistow nie raz by dal sie naciagnac i to grubo ponad 200 euro czego nie zycze nikomu.koles szukal mi mieszkania jezdzilem na wizyty ale do podpisania umowy najmu nie doszlo nie wiem czy kartka papieru nie notarialna ma jakies znaczenie w tej sprawie ale istnieje chyba jakas szansa zeby kase odzyskac? koles wziol kase i nie oddal a nierozplynol sie w powietrzu. Prosze o bardziej sensowne odpowiedzi

a co do bior to wiem ze sa ale w moim malym rejonie jest malo wolnych mieszkan a jak sa przez biora to juz z konkretna prowizja dla maklera.pozdro

karolek81
Zwróć się do prawnika w Niemczech
Jeżeli masz kopie umowy
powodzenia

Ostatnia edycja:
Powrót