Problem ze zwrotem środków

• Autor wątku Autor wątku Jutubowyadam
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jutubowyadam

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Dzień dobry. Jakiś czas temu zakupiłem przez OLX prawie nowy monitor z gwarancją. Niestety po krótkim czasie okazało się, że produkt ma wadę fabryczną. Zareklamowałem go u producenta, a ten wystawił oświadczenie o nienaprawialności uprawniające do zwrotu środków w sklepie. Niestety zakup był na firmę, sklep żąda ode mnie oświadczenie, iż jestem przedstawicielem firmy a mój nr konta należy do firmy.
Nie mam ani monitora, ani środków. Nie mam możliwości uzyskania takiego oświadczenia. czy można coś zrobić w tej sytuacji? Dziękuję

Ostatnia edycja:
Przerabiałem coś podobnego i niestety jak się nie chce chodzić po sądach to trzeba się dogadać ze sklepem a żeby to zrobić potrzebna jest umowa kupna sprzedaży pomiędzy tobą a właścicielem. Ewentualnie oświadczenie pierwotnego właściciela o zbyciu praw gwarancyjnych na twoją rzecz.

Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka

Firma nie zgodziła się na podpisanie żadnego dokumentu. Nie ma nawet możliwości odzyskania uszkodzonego monitora dużej wartości..

Wybrałeś opcje zakupu na olx z przesyłką czy poprostu się dogadaliscie? Zakup był od firmy czy od osoby trzeciej ?

Dogadaliśmy się przez telefon. Od osoby trzeciej...

Nie mowy o uzyskaniu jakiegokolwiek dokumentu od firmy. Muszę coś próbować ugrać w sklepie.

Generalnie według sklepu to nie jesteś wlascicielem towaru ponieważ nie masz żadnego dowodu poświadczającego nabycie produktu. Uwierz przerabiałem to i gdyby nie oświadczenie sprzedającego to został bym bez towaru i bez pieniędzy a tak chociaż udało się dostać towar przez wymianę na inne urządzenie ponieważ pieniędzy i tak sklep nie chciał oddać. Sprawa z dużym sklepem przez duże X.

Powrót