T
tomciopogromcio
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 49
Witam. W środę 4 marca otrzymałem w urzędzie pracy dwa skierowania na staż. Oba mnie interesują, ale jedno dużo bardziej. Skierowania mam zwrócić do urzędu pracy do 9 marca (czy tam konkretnie 9 marca?). Byłem 4 marca od razu zanieść to skierowanie do tego pracodawcy którego wolę bardziej. Tam mi powiedziano, że dzisiaj (5 marca) zadzwonią i umówią się na rozmowę (kwalifikacyjną pewnie) na piątek - jutro 6 marca. Ja dzisiaj dzwonię i mówią, że wszystko się przesunęło rozmowy będą 9 marca, a oni sami skierowania oddadzą do urzędu. I teraz nie wiem czy jutro muszę się do tego "gorszego" zgłaszać? Bo co jeśli obaj pracodawcy mnie przyjmą na staż?? Interesuje mnie czy jeśli obaj mniej przyjmą, a pierwszy będzie ten gorszy, (czyli zakładam, że jutro się tam udaję, on mnie od razu przyjmuje i ja od razu zawożę skierowanie z przyjęciem do urzędu pracy), a później przyjmie mnie ten "lepszy" to jak ja wytłumaczę przyjęcie dwóch stażów? Mogę wybrać wtedy ten "lepszy" czy obowiązuje mnie ten pierwszy otrzymany? Jeśli obowiązuje mnie ten pierwszy otrzymany (nie zdążę na dwie rozmowy 9 marca i jeszcze odwieźć do urzędu skierowanie) to czy mogę się do niego nie zgłosić tłumacząc to potem tym, że czekałem na decyzję tego co mnie bardziej interesuje?