Problem

• Autor wątku Autor wątku krenziolek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krenziolek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
ja mam Troszkę nie typowe pytanie odnośnie kredytu a chodzi mi głównie tu o wzięcie pożyczki od firm! na paru stronkach zagranicznych natrafiłem na tzw ogłoszenia ktoś się oferuje że udzieli kredyt gotówkowy/hipoteczny itp na kwotę od np 1000e do 500,000e na jakiś tam okres np 3 lat a co dziwne oprocentowanie wynosi od 3% max do 7% za udzielenie takiego kredytu czy ktoś może mi odpowiedzieć czy istnieją takie kredyty ? i czy mogą takie osoby żądać tzw wpłaty za transakcję z kraju do kraju ? ponieważ zadałem pytanie jednej osobie z takiego ogłoszenia na kwotę 12,000e okres 36m-c więc odpisał mi że tak mogę później wysłał mi dziwną umowę do podpisania po podpisaniu takiej umowy miałem jej kopie odesłać na podany mail oraz na podany adres , imię i nazwisko dokonać wpłaty w.........na kwotę 198e po wpłacie tych pieniędzy miałem czekać od 4 do 8 godzin na swoje pieniądze które wpłaci mi na moje konto bankowe więc moim pytaniem jest Czy to nie jest czasem jakieś oszustwo i w jaki sposób mogę takie osoby sprawdzić czy sąautentyczni ?lub czy np jak będę działał na własną ręke czyli wpłace te pieniądze i okaże się że to naprawde przekręt w jaki sposób będę mógł odzyskać te pieniądze ?
.............moderacja - Janusz M.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Coś mi się widzi, że to firma podobna do tej, w której mojej mamie "obiecano" kredyt też na podobnych warunkach. Moja mama musiała dokonać 3 wpłat na kwotę ok. 1000zł. Po ostatnim przelewie w ciągu 10 dni miały byc pieniądze na koncie...Ani pieniędzy, ani firmy nie ma do tej pory...Wiem, że wiele osób straciło na tym i ktos mądry skierował sprawę na policję. Moją mamę wzywali na świadka (ale z powodów nieobecności w Polsce "sprawa" mojej mamy została umożona), pieniążków nie odzyskała, ale nie wiem czy ktokolwiek odzyskał. To jest jednak ryzyko brac kredyt od firm zagranicznych. Radziłabym się wycofać z tego.

Powrót