Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. II

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Oby się nie przekształciło, bo będzie załamka. Co do okresu chodzenia na to to mam raz w tygodniu, rok by nie mogło trwac bo mi dali ponowny termin w odstępie 3 miechy. Ciulowo bez samochodu, tzn jezdzenia - bo lubie jeździc - a teraz jestem skazany na łaskę i niełaskę żony - a czasem masakra - zrozumie ten co siedzi z boku jak kobieta prowadzi ;) u mnie tyle dobrego ze prawie nie muszę jezdzic autobusem bo mam po drodze do pracy tak samo jak żona. Współczuje ludziom co jak stracili prawko to i z praca musieli się rozstać bo był wymóg pj. Ciekawe ile osób po takim czymś sobie życie odbiera - ale chyba nie ma takich statystyk. Najlepsze są komentarze w stylu - "no i dobrze że się zabił wpadając w deprechę- jednego mordercy na drogach mniej". Dobra nie przynudzam ;) trzymać się ludziska

i jeszcze jedno:czy ta psychoedukacja kosztuje 400 zł?jak pisałeś w pierwszej wiadomości?czy coś pomyliłem?

tak, 400 zł,. W skierowaniu jakie dostałem z WOMP było napisane rozpoznanie F 10.1 - używanie szkodliwe alk. W skierowaniu proszą o objęcie poradą specj / leczeniem - ale nie skreślili jednego - tak ze nie wiadomo o co im chodziło. i na koncu skierowania z womp mam napisane - "proszę o inf. na temat uczestnictwa i realizacji programu psychoedukacyjnego / leczenia u w/w osoby. cykl programu powinien być zrealizowany u certyfikowanego terapeuty uzależnień ".

Widocznie wyszli z założenia że jeżeli potrzebujesz porady to porada a jak leczenia to leczenie.Lekarz pewnie określi czy było leczenie czy porada.Okropne co się robi z ludzmi w tym kraju!
no dobra ,a jak otrzymasz te zaswiadczenie, to ponownie do Womp i od nowa badania i kasa?
co tam robisz na tej psychoedukacji?jakieś wykłady ,zajęcia?pobieranie krwi?

badania mają być od nowa w womp robione bo jak się rejestrowalem to juz mi mówili zeby wziąć pieniążki ;) (to u nich njwazniejsze) A na psychoedukacji oczywiscie edukacja i że alkohol raczej szkodzi niż pomaga ;) zadne pobieranie krwi

a kiedy możesz składać o blokadę?dużo jeszcze zostało?
UFF ja jutro dymam do sądu:(ta droga przez mękę dopiero się zaczyna, po zabraniu prawka to byłem w potężnym szoku ,praca poszła na razie w niepamięć.Żadnego światełka nie widzę tylko gromy z nieba,wstyd,kasa itp.
Będę pisał co się dzieje ku przestrodze dla innych.
Powodzenia na Womp,jestem pewien że się przyda!!!!

o blokadę podobno mozna składać miesąc przed tym jak mija połowa kary, z tym ze zastrzega się aby rozpatrzeć sprawę tego i tego czyli po minięciu połowy kary. Ale po pierwsze to muszę zrobić te badania bo bez tego i tak nie ma szans na wet z blokadą. A teraz odnośnie początków, czyli co Ty przechodzisz - bo ja się dobrowolnie poddałem karze - jeszcze na policji - dzwonił glina do prokuratora - trafiłem na jakiegos ostrego i ustalilismy 4 lata bez prawka. Jakie było moje zdziwienie jak przyszło z sądu czy prokuratury bo juz nie pamietam - ze na 3 lata. Podobno mają tak ustalone , albo mieli kiedys bo nie wiem jak jest teraz od 17r - ze jak ktos miał do 2,5 promila to dawali 3 lata, a jak powyzej to szło juz więcej. Powodzenia w sądzie życzę i nie załamyać się, jak to mówią co nas nie zabije to nas wzmocni,. fakt nieraz mam doła, ale czas leci szybko, a z czasem inaczej się na to wszystko patrzy. Powodzenia, a co do przestrogi dla innych to raczej tutaj wpadają ci co już mają kiszkę bądz ich rodziny, i jak juz jest jakas sprawa. Po co ma tutaj błąkać się ktoś kto nie ma takich problemów? Brunonz - dawaj znać co tam w Twojej sprawie, hejka

Dziś dostałem za 1,8 prom.-3 lata prawka kat B 5000/2000 i koszty sądowe,ale nie wiem ile i zostawili kat A .No i oczekuję skierowań.
kiedy mija Ci połowa kary?

Ostatnia edycja:
no ja tez 3 lata prawko, 5000 ale bez tych 2000 - a koszty sądowe w moim przypadku to było 270 zł. Połowa kary mija mi w styczniu 2018, tak ze w grudniu chciałbym złożyć wniosek o tą blokadę

u mnie w styczniu 2019 połowa:(jak by co to mam druk wniosku jak byś potrzebował daj znać!oczywiście na blokadę

i jeszcze jedno pytanie :czy skierowania przychodzą poleconym czy zwykłym listem?

oczywiście ze poleconym, swoją drogą to mają straszny bajzel w wydz komunik. - drugi raz prowadzą postępowanie o cofnięciu uprawnien bo dostali z WOM ze nie przeszedłem badan, a cofneli mi juz dawno jak nie dostarczyłem badań po miesiącu, sterta listów przychodzi, a wszystko polecone, i na to idą nasze podatki ;)

Mówiłeś w Womp że chcesz starać się o autoblokadę?
Tylko urzędnik potrafi cofnąć uprawnienia już cofnięte:)

Nie, nie mówiłem nic w WOMP o tym że chcę starać się o blokadę, nie wiem czy przy najbliższej wizycie wspominać o tym czy też nie.

Też nie mam pojęcia czy mówić czy nie ,czy to ma jakieś znaczenie,może w ostateczności w zależności od sytuacji.A kiedy się tam wybierasz?
Może ktoś na forum wie czy mówienie o autoblokadzie w Womp ma jakiś sens?
Tak mi przyszło do głowy że ten cukier skoczył Ci z powodu stresu, więc następnym razem opij się wody przed badaniami ,ponoć pomaga:)
zrobiłem badanko i GGTP spadło do 50 Alat i Aspad w środku normy.
W Wordzie byłeś na Reedukacji czy nie dostałeś zaproszenia?

Witam
Kiedy byłem na badaniach to nie pytali, wydaje mi się że to nie robi wielkiej różnicy sam się też nie odzywałem.

Na reedukację do WORDU zaproszenia nie dostałem. A cukier być może ze stresu skoczył. dzisiaj byłem z ciekawości zapytać w WK po co robią kolejne postępowanie o cofnięcie uprawnień skoro mam cofnięte jeszcze w grudniu 2016. A pani w okienku mi mówi że tamto było cofnięcie za wyrok, a to będzie za badania ;) Powie mi ktoś czy to jest mądre ;) Przynajmniej urzędasy mają robotę, chociaż nie wiem co z niej w tym przypadku wynika

Brunonz kiedy masz termin badania?? Ja lekarskie 2 listopad a dzwonilem tam sie zarejestrowac w polowie pazdziernika :| psychologiczne mam za poltora tygodnia.

nie mam jeszcze uprawomocnienia wyroku.wyrok zapadł 29.09.Pewnie za dobry miesiąc dostanę skierowania.
Ale Wam chętnie pokibicuję w tej drodze przez mękę .
połowy pazdziernika to jeszcze nie ma, chyba września?:)

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót