E
ENZO_89
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 38
GratkiJacyków69 napisał:Ladies and gentelmen!
Egzamin praktyczny zaliczony!!
Za pierwszym razem, opijamyyyy tooo![]()
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
GratkiJacyków69 napisał:Ladies and gentelmen!
Egzamin praktyczny zaliczony!!
Za pierwszym razem, opijamyyyy tooo![]()
cegielkapck napisał:witam, brat w lipcu został zabrany z domu na policje i został przebadany alkomatem 0,7 promila. Twierdził ze był w domu w czasie gdy jego auto(auto po zdarzeniu znalazło się na parkingu pod blokiem) wjechało w bramę. Nikt jednak nie potwierdził ze brat był w domu.
Na zeznaniach nie chciał przyznać się do winy, jednak zrobił to (zagrożono mu aresztem do sprawy sądowej). Już nie oceniając jak było... dostał propozycje wyroku z art178a 1kk. Jednak kilka dni temu przyszło pismo o wstrzymaniu postępowania do czasu zbadania znalezionej próbki z art. 62 ust.1. Moje pytanie odnośnie tego dlaczego prokuratura dopiero teraz zdecydowała się badać coś co raczej znaleziono i zabezpieczono w aucie po zdarzeniu(brat nie pamięta i twierdzi ze raczej nic nie było w aucie- jak już to jakaś lufka lub śladowe ilości)? Próbowaliśmy uzyskać coś od prokuratury ale stwierdzili że nie mają obowiązku udzielania informacji.
Dlaczego w żadnych dokumentach nie ujęto takiego znaleziska i dopiero teraz to wychodzi? Czy można to jakoś podważyć? I ostatnie co za to grozi poza utrata prawa jazdy i grzywna. Jest to jego 2 przewinienie(1 z czasów niepełnoletności i-kurator za składanie fałszywych zeznań).
A po co, skoro:emil1983 napisał:sam nie wiem czemu nie pojechalem na krew
emil1983 napisał:wiem niemam nic na swoja obrone
J69 napisał:Witam
Prawko odebrane! Koniec męki.
Ale pozostaje jedna kwestia.
Uprawnienia miałem zatrzymane w lutym 2016, prawko zdane w listopadzie 2017, i z tego co tu pisali niektórzy to alkolock trzeba mieć zamontowany do konca wyroku, czyt. Luty 2019...u mnie w prawku jest kod 69 (10.11.2019) Dlaczego 2 lata od zdania?
Też tak macie/mieliscie?
mikomi75 napisał:Witam
Ja mam wpisaną datę ważności tak jak obowiązuje wyrok, na szczęście nic nie dorzucili w gratisie. Może jakiś, błąd nie pytałeś przy odbiorze ?
emil1983 napisał:a te antybiotyki ktore biore i inne lekarstwa