P
Pl4y
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 71
Orientuję się może ktoś gdzie przedłużyć ważność badań tych z womp? I czy takie badania na miejscu że równie ch**owe co te w womp czy raczej pestka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
turpat napisał:Cześć, już jestem na końcu batalii o Prawo jazdy, zostało tylko zapisać się na egzamin... I tu jest problem.
Gdy zapisuje się na egzamin dostaję informację zwrotną " Twoja rezerwacja została anulowana.
Powód anulowania: Brak informacji o szkoleniu" Pani w WORDzie nie wie co w takiej sytuacji, a wydzial komunikacji od dwóch dni nie odbiera takze zanim się tam wybiorę to pytam tu,może któryś z was miał taki problem? Co teraz?
JaksonBB napisał:W jakim celu wysyłają na badania do WOmpu po wyroku i jego uprawomocnieniu i dostanie na rok jak prawko mu zabrali na 4 lata?
Dostałem właśnie zgode na blokade :> ale problem ten sam, astygmatyzm na 1 oko od urodzenia, lepiej przed bad. Do okulisty czy juz na badaniach? Szkoda miec wpis, a tak moze soczewki? Chociaz mi juz dawno mowili, ze to jedynie troche pomoże przy widzeniu obuocznym dlatego nie mam okularów ani nic. Lepiej spojrza jak bede leczyl wade na ile moge, czy isc tam normalnie przed okulistą? Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc..Pl4y napisał:Po prostu wpisze Ci że masz jeździć w okularach lub soczewkach
chucknoris napisał:Dostałem właśnie zgode na blokade :> ale problem ten sam, astygmatyzm na 1 oko od urodzenia, lepiej przed bad. Do okulisty czy juz na badaniach? Szkoda miec wpis, a tak moze soczewki? Chociaz mi juz dawno mowili, ze to jedynie troche pomoże przy widzeniu obuocznym dlatego nie mam okularów ani nic. Lepiej spojrza jak bede leczyl wade na ile moge, czy isc tam normalnie przed okulistą? Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc..
w jakimto celu? No i dziękuję, ale nie o to chodzi, bo ja nie przeczytam, max 3 rzędy, isc do womp po zwyklym okuliscie, czy normalnie? Z tego co wiem i tak korekcja nie wiele mi pomoże , pytanie czy w wompie lepiej gdy cos juz z tym robilem, czy podbije, a zaleci okuliste potem?Pl4y napisał:Mój kuzyn zrobił tak że jak poszedł na badania u siebie w okolicy, założył soczewki przeźroczyste, bo też ma wadę jakąś i astygmatyzm, przeczytał literki wszystkie a okulista wpisał mu że nie musi nic nosić.
w jakimto celu? No i dziękuję, ale nie o to chodzi, bo ja nie przeczytam, max 3 rzędy, isc do womp po zwyklym okuliscie, czy normalnie? Z tego co wiem i tak korekcja nie wiele mi pomoże , pytanie czy w wompie lepiej gdy cos juz z tym robilem, czy podbije, a zaleci okuliste potem? Edit: chyba zle zrozumiałem przezroczyste jako zerówki, a to byly korekcyjne tylko nie zauwazyla?Pl4y napisał:Mój kuzyn zrobił tak że jak poszedł na badania u siebie w okolicy, założył soczewki przeźroczyste, bo też ma wadę jakąś i astygmatyzm, przeczytał literki wszystkie a okulista wpisał mu że nie musi nic nosić.
chucknoris napisał:w jakimto celu? No i dziękuję, ale nie o to chodzi, bo ja nie przeczytam, max 3 rzędy, isc do womp po zwyklym okuliscie, czy normalnie? Z tego co wiem i tak korekcja nie wiele mi pomoże , pytanie czy w wompie lepiej gdy cos juz z tym robilem, czy podbije, a zaleci okuliste potem? Edit: chyba zle zrozumiałem przezroczyste jako zerówki, a to byly korekcyjne tylko nie zauwazyla?
U mnie problem w tym, ze jeszcze zadne okulary testowane u okulisty nie pomagały mi prawie wcale. Jeszcze zapytam u optyka, moze soczewki dadza rade.. Ale jesli nie to jak radzicie to pokonac? Mam sasiada ze szklanym okiem i jezdzi, wiec mozna, ale w womp to pewnie jest duzo trudniejsze..
Dzieki Ziomek za pocieszenie, ale czy moglbys mi pomoc w sprawie okulisty? Najpierw okulary czy soczewki, czy najpierw womp? Dodam, ze oko jedno mam ok, a drugim 3rzedy moze przeczytam bez korekty, a z moze ciut więcej. Pytanie jak na to patrzą, lepiej miec leczone, czy dopiero niech sami do okulisty skierują?Pl4y napisał:Jeśli miałbym wam coś doradzić odnośnie WOMPu to na prawdę nie ma się czego bać, jeśli nie pijecie dziennie po 5 piw tylko weekendowo tak jak ja, to luzik.
U mnie jedynie u okulisty był problem bo tak jak pisałem mam delikatną wadę a okulistki tj. "Grażyny" po 50tce w PRLowskim gabinecie były nie za miłe ale reszta przebiegła sprawnie.
Najważniejsze jest Panowie żebyście podeszli do tego z pokorą, bo jak zaczniecie cwaniakować to na prawdę, za przeproszeniem ch*ja dostaniecie a nie orzeczenie bo należy pamiętać że to oni decydują czy odzyskasz prawko czy nie, także nie zgrywajcie Rambo bo się pogrążycie.
Niektórzy "pacjenci" którzy tam byli na prawdę jeśli mam być szczery, za sam wygląd bym im nie oddał prawka, czerwony na gębie, brudny sweter, morda obdarta, pod okiem śliwa, i kolega chce prawko odzyskać, błagam.
Także Panowie podsumowując, nie ma czego się bać, na luzie do tego podejdźcie ale z pokorą ; )
chucknoris napisał:Dzieki Ziomek za pocieszenie, ale czy moglbys mi pomoc w sprawie okulisty? Najpierw okulary czy soczewki, czy najpierw womp? Dodam, ze oko jedno mam ok, a drugim 3rzedy moze przeczytam bez korekty, a z moze ciut więcej. Pytanie jak na to patrzą, lepiej miec leczone, czy dopiero niech sami do okulisty skierują?
chucknoris napisał:Dzięki kolego, ale nie ma cudu, abym przeczytal wiecej niz 4rzedy tym zlym okiem, sadzilem, że jak zobaczą iz cos z tym juz robie, tzn, ze lecze, to lepiej będzie wygladalo niz jakbym majac swiadomosc wdy ignorowal ją, nie chce się w żaden sposób narazic nikomu tam... Pozdrawiam
Dzieki za pokrzepienie, oczywiście rozumiem błąd, chyba pojde gdzieś do optyka tak sam dla siebie nawet, moze cos poradzi, a w womp w razie czego to jestem odpowiedzialny, dbam o zdrowie i o wzrokPl4y napisał:Wszystko zależy od okulisty, albo będzie w p porządku i machnie ręką, albo się za przeproszeniem przyp*ier*Oli i wlepi wadę.
Nic się martw, będzie dobrze, głowa do góry ; )
Grunt to zrozumieć swój błąd i więcej nie robić takich głupot.
Pozdrawiam