Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Eragon1 napisał:
A kiedy w cepiku będą takie dane? Egzaminator powiedział że w dniu egzaminu przesyła dane o pozytywnym egzaminie ale to tylko idzie do UM czy tuż dalej? Złożyłem wniosek o wydanie prawa jazdy dokonałem opłaty i co czekać na fizyczny odbiór prawka czy już jeździć???

musisz czekac na plastik bo do kiedy nie zlozysz podpisu i nie otrzymasz plastiku to tak jakbys nie mial uprawnien i u policji na bebnie wyswietli sie ze miales zatrzymane i nie ma tlumaczenia.na bank by skierowali do sądu

Ok. Rozumiem. A orientuje się ktoś ile trzeba będzie czekać na blankiet w Krakowie? Jest to przedział od 9-30 dni tak jak na różnych stronach piszą...

Eragon1 napisał:
Ok. Rozumiem. A orientuje się ktoś ile trzeba będzie czekać na blankiet w Krakowie? Jest to przedział od 9-30 dni tak jak na różnych stronach piszą...

ja mialem po 8 dniach do odbioru w urzedzie

Witajcie
Może ktoś z was opisać jak wygląda rozprawa z art 178 a k.k?
Muszę składać zeznania czy po prostu wystarczy że przyznam się do winy zaproponuje kare jaka chcialbym by sąd mi wydał i to wszystko ?
Cholera nie wiem dlaczego prokurator odrazu do sądu akt skierował , chciałem się dogadać z nim a tu o takie coś i teraz czekaj na wezwania i jeździj po sądach ehh

Ja miałem tak że też nie rozmawialem z prokuratorem.Na Policji nie zgodziłem się na dobrowolne poddanie się karze.Przed rozprawą złożyłem wniosek o warunkowe umorzenie postepowania karnego i to mi się opłaciło bo mi się udało prawko tylko na rok czasu na kat A.O warunkowe umorzenie możesz się starać tylko przy przestępstwie Ty masz wykroczenie.

oj nie 2 promile to przestępstwo , o warunkowe raczej marne szanse na to mam

Przy 2 promilach to nawet nie składaj wniosku o warunkowe umorzenie bo sie osmieszysz

Miałem ponad 2,5 i bez adwokata i wniosków, warunkowe umorzenie na okres 3 lat 2 tyś grzywna i dwa lata zakaz prowadzenia pojazdów...

Napisz proszę okoliczności twojej sprawy jakie były , był wypadek , rutynowa kontrola , o której jechałeś ?
Jak dla mnie troszkę represyjne są to przepisy , jeżeli nikomu się nic nie stało powinna to być po prostu grzywna albo konieczność wpłaty na fundację powiedzmy 10 tys i tyle . Przy drugim razie więzienie i terapia alkoholowa . Ale cóż zrobić

Ja jechać o 8 rano w lany poniedziałek. Pełny lock dałn. Zero aut. I dostałem 4 lata i sam poddalem się karze. Może źle zrobiłem...

szymi262 napisał:
Napisz proszę okoliczności twojej sprawy jakie były , był wypadek , rutynowa kontrola , o której jechałeś ?
Jak dla mnie troszkę represyjne są to przepisy , jeżeli nikomu się nic nie stało powinna to być po prostu grzywna albo konieczność wpłaty na fundację powiedzmy 10 tys i tyle . Przy drugim razie więzienie i terapia alkoholowa . Ale cóż zrobić

Mieszkańcy osiedla zadzwonili na Policję , była to godzina jakoś pierwsza w nocy , Ja się od początku do niczego nie przyznawałem ,dopiero w Sądzie złożyłem wyjaśnienie i poprosiłem o warunkowe umorzenie . Pierwszy wyrok nakazowy ,który dostałem to był zakaz 4 lata prowadzenia pojazdów i rok ograniczenia wolności z pracami społecznymi w wymiarze 30 godzin w miesiącu oraz oczywiście 5 tyś grzywny.Prokurator się odwołał od wyroku z warunkowym umorzeniem sprawa trafiła do Sądu Okręgowego ja nawet nie byłem na tej sprawie to nie wiem co było mówione ale pewnie szkalowany byłem przez prokuratora ale Sąd utrzymał wyrok z Sądu Rejonowego. Dodam tylko ,że nawet prawa jazdy nie posiadam .Była to największa głupota jaką mogłem w życiu zrobić i bardzo tego żałuje jestem przeciwnikiem takie zachowania i uważam ,że nikt nigdy nie powinien prowadzić pojazdu pod wpływem alkoholu lub innych środków odurzających.

Możesz pokazać jakieś zdjęcie wyroku? Niechce mi sie wierzyc ze przy 2.5 promila warunkowe umorzenie

mleko843 napisał:
Szczerze mi też.
Z tego co się orientuję to do 1 promila warunkowe umorzenie postepowania karnego można wywalczyć i to jeszcze jak się ma szczęście.

Ostatnia edycja:
Chyba troszkę "ubarwione" jakie województwo tak łagodnie podchodzi do jazdy na podwójnym gazie. I myślę że tutaj nikt nie zazdrości tylko to Się mija z Polskim prawem. Jakieś różnice w osądzaniu mogą być.

Cóż jak będę miał sprawę też wystąpię z takim wnioskiem o okres próby 3 lata grzywnę samoistna i wpłatę na fundusz 5 tys a nóż spróbuje może coś to da

szymi262 napisał:
Cóż jak będę miał sprawę też wystąpię z takim wnioskiem o okres próby 3 lata grzywnę samoistna i wpłatę na fundusz 5 tys a nóż spróbuje może coś to da
Staraj się o warunkowe umorzenie postepowania bo to jedyna szansa byś dostał mniejszą karę, jak nie byłeś wcześniej karany to masz wielkie szanse by tak się stało.

Jak masz jakieś inne kategorie prawa jazdy do staraj się o wyłączenie ich z pod zakazu w razie czego jak by ci dali wyrok na więcej jak 1 rok zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych.Wtedy nie będziesz zdawał pozostałych kat.

Mam tylko B nie wiem zobaczymy może coś da się ugrać nic nie tracę w sumie

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót