Problemy majatkowe w separacji

• Autor wątku Autor wątku kakajg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kakajg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam,będąc w związku małżeńskim maż wziął kredyt od szefa,kupił auto i dal Brief (akt własności) szefowi do czasu spłaty kredytu,auto stoi na mnie. Później wzięliśmy wspólnie kredyt w banku,maż jest głównym kredytobiorca,ja musiałam wyrazić zgodę. Z tych pieniędzy kupione jest drugie auto które jest zarejestrowane na męża i on tym autem jeździ. Rozstaliśmy się z mężem ponieważ wpadł w nałóg alkoholowy,robił awantury,dwa razy targnął się na swoje życie,był na odwyku.Kredyt u szefa spłaca maż a kredyt w banku spłacam ja.Teraz maż chce odebrać mi auto,tzn oddać szefowi zamiast gotówki ale i chce zatrzymać auto zakupione z kredytu który ja spłacam. Mieszkamy w Niemczech.Mam pytanie co mam zrobić?Czy szef możne przyjść do mnie po auto z Briefem?Co mam zrobić?Maz nie chce mi oddać ani auta ani pieniędzy za to auto za które ja place.Bardzo proszę o podpowiedz co mam zrobić. Zostawił mnie z kredytem do spłaty ponad 11 tysięcy Euro i chce mnie pozbawić auta.Nie wiem czy w dobrym dziale napisałam.
Z góry dziękuje za odpowiedz.

Powrót