Problemy na stażu

• Autor wątku Autor wątku Gosiakkk66
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gosiakkk66

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry.. doradźcie mi co mam robić bo już sama naprawdę nie wiem... poszłam na staż do sklepu spożywczego dopiero później dowiedziałam się że właściciele to chorzy psychicznie ludzie... jakoś tydzień temu zemdlałam w pracy i dostałam zwolnienie l4 od lekarza, brat zaniósł rano do szefowej a ona godzinę później wysłała takiego pijaka do mnie do domu żeby sprawdzić czy jestem.. ogólnie po moim mieście rozgadała, że kupiłam zwolnienie itd... córka szefowej zadzwoniła ze nawet jakbym była umierająca mam przyjść do pracy.. w tym tygodniu 2 poniedziałek jeszcze byłam w pracy ale we wtorek nie poszłam wgl i pojechałam do urzędu pracy dowiedzieć się co mogę zrobić żeby zakończyć staż i nie stracić statusu bezrobotnego, pani mi doradziła żebym załatwiła sobie kolejne zwolnienie do końca miesiąca żeby już za darmo nie pracować. Tak też zrobiłam, byłam dziś u lekarza dostalamm zwolnienie i chciałam je dać szefowej ale go nie przyjęła.. a później uciekała przedemna... co mam zrobić ? Mogę sama dostarczyć jakoś te zwolnienie do zusu ?? Nie wiem już ;(((

Zaświadczenie lekarskie doręczasz do swojego PUPu, a nie do osoby u której odbywasz staż. Dziwnie działa Twój PUP - powinni skontrolować tego pracodawcę, jeśli przebieg stażu odbiega od obowiązków z umowy. Natomiast na zwolnienia lekarskie się nie chodzi.

Powrót