problemy na stażu.

• Autor wątku Autor wątku stazystka*
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stazystka*

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. mam pytanie dotyczące odbywanego przeze mnie stażu. Otóż odbywam go już od dłuższego czasu, wszystko było w porządku, robiłam wszystko to co mam w planie stażu. Jednak ostatnio sprawy trochę się pokomplikowały. Zostałam przeniesiona do innego miejsca niż to gdzie dotychczas byłam, oraz pracodawca chce żebym robiła teraz co innego...Czy muszę się na to godzić? Dodam, że jeżeli bym wiedziała że będę wykonywała te czynności które teraz chcą bym robiła, to bym się na ten staż w ogóle nie zgodziła, ponieważ wiem, że się do tego nie nadaje.

stazystka* napisał:
Zostałam przeniesiona do innego miejsca niż to gdzie dotychczas byłam, oraz pracodawca chce żebym robiła teraz co innego...Czy muszę się na to godzić?
Aby móc to ocenić musisz podać znacznie więcej szczegółów.
Co rozumiesz pisząc, że "zostałaś przeniesiona do innego miejsca"? To znaczy do innego pokoju, działu, placówki czy może innej miejscowości? To samo pytanie jeśli chodzi o to, że "masz robić coś innego". Tzn. co konkretnie? Co dotychczas robiłaś, a co masz robić teraz? Twoje obowiązki znacznie się zmieniły? Stanowisko pozostaje bez zmian czy także się zmienia? Jak te zmiany argumentuje organizator stażu?

Zostałam przeniesiona do innej placówki, drugi koniec miasta.
Zawód jaki mam wpisany to "technik prac biurowych" i do tej pory takie czynności wykonywałam, wszystko dokładnie to co miałam rozpisane w planie stażu.
Po przeniesieniu szef chce abym była handlowcem w call center... także zawód zmienia. Osoby które są tutaj na stażu na telefonach maja inny zawód i inne czynności do wykonywania w planie stażu niż ja.
Do tej pory nie usłyszałam od szefa wyjaśnienia dlaczego zostało zmienione miejsce pracy i dlaczego mam wykonywać coś innego.

Czy PUP wie o praktykach pracodawcy? Czy zmiany zostały zgłoszone przez organizatora stażu do PUP? Czy PUP wyraził na nie zgodę?

nie, nic nikomu nie zostało zgłaszane.

Zatem na nic godzić się nie musisz. Mało tego poinformuj pracodawcę, że jesteś zmuszona poinformować o całej sytuacji PUP i to właśnie zrób. I to niezwłocznie.

Powrót