Problemy rodzinne i umowa z NC +

• Autor wątku Autor wątku swisti16
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

swisti16

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,

Mam problem ze zwrotem dekoderów NC+.Moi teściowie są zagranica i chcieli mieć polska telewizje wiec poprosili moja szwagierkę by wzięła na siebie umowę z NC+ a oni zabiorą dekodery i wszystko będą opłacać. Jako ze to są jej rodzice, a nie jakieś przypadkowe osoby zgodziła bez świadomości jaki wielki problem z tego wyniknie. Przez pierwsze lata kiedy relacje miedzy nimi były w porządku wszystko było opłacane na bieżąco. Problemy rozpoczęły się gdy Ja i moja Żona pokłóciliśmy się z moimi teściami a szwagierka wzięła nasza stronę. Po kilku miesiącach dostała upomnienie i nakaz by to wszystko uregulować. Po tym zdarzeniu udała się do punktu sprzedaży i facet zaproponował albo wypowiedzenie umowy + oddanie dekoderów bądź zrobienie cesji umowy. Skontaktowała się ona z teściami i zaproponowała im tą druga opcje, z uwagi na to ze chcieli dalej mieć polska telewizje to się zgodzili. Wysłała im cały dokument i wystarczyło go tylko podpisać i odesłać. Po kilku dniach postanowili jednak że nie wyślą tego dokumentu i kontakt się urwał. Próbowaliśmy się z nimi skontaktować z nimi przez ich znajomych ale gdy oni z nimi rozpoczęli rozmawiać to przy każdym schodzeniu na ten temat nagle mówili o braku sygnału i kłopotach z łącznością. Moja szwagierka teraz chce rozwiązać umowę ale musi oddać dekodery których teściowie nie chcą zwrócić a jeżeli ich szwagierka nie zwróci w terminie to będzie kara. Szwagierka jest w tym momencie bezrobotna wiec nie ma z czego uregulować rachunku za abonament ani na kare wynikające z braku zwrotu dekoderów. Moje pytanie brzmi jak powinniśmy postąpić by odzyskać te dekodery lub aby znaleźć jakieś rozwiązanie z tej trudnej sytuacji. Z góry dziękuje za pomoc.

Proszę zwrócić się na piśmie o zwrot sprzętu będącego własnością X
w oznaczonym terminie powołując się na zawartą umowę.

Poza tym nie ma się co bać, gdyby się ewentualnie okazało że fundusz Eues Debitum wniesie pozew. Nawet nie potrafią wykazać czynnej legitymacji procesowej

Powrót