Problemy z AliorBank

• Autor wątku Autor wątku Maniek.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maniek.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam
W grudniu wziełem na raty telewizor, kredytu udzielił mi AliorBank.
W sklepie podpisałem papiery i szczęśliwy wróciłem do domu cieszyć się nabytkiem.
Przypadkiem spotkałem znajomego z starych lat który mieszka pod moim startym adresem zameldowania i dowiedziałem się ze na ten adres przychodzą monity do zapłaty.
Na umowie którą podpisałem jest adres zameldowania zgodny z dowodem osobistym, adres do korenspondencji oraz numer telefonu, a pisma szły na adres pod którym miałem konto w w Alior Banku zamknięte już prawie 6 lat.
Maksymalne spóźnienie z wpłatą raty to 12 dni, ale każda rata jest płacona tego samego miesiąca.
W banku twierdzą ze umowa nie jest podpisana z nimi tylko ze sklepem.
Napisałem już odwołanie ale potrzebował bym jakiś artykułów prawnych do odpowiedzi na pismo które bedzie raczej negatywne.

Regand napisał:
Ale odwolanie od czego ?

od zadłużenia które powstało przez wysyłanie monitów na adres który figuruje w banku a nie na podpisanej umowie.

Nie potrzebujesz zadnych art. prawnych. Opisz stan faktyczny oraz jakie dane byly podawane zawierajac umowe i niech to oni tobie wytlumacza jakim prawem naliczyli te oplaty za monity.

Maniek. napisał:
od zadłużenia które powstało przez wysyłanie monitów na adres który figuruje w banku a nie na podpisanej umowie.
Zadłużenie nie było efektem monitów.
Regand napisał:
niech to oni tobie wytlumacza jakim prawem naliczyli te oplaty za monity.
Bo je wysyłali po nieopłaceniu rat w terminie?

Ostatnia edycja:
gdyby wysłali je na faktyczny adres z umowy spłacił bym pierwsze i reszte płacił terminowo,
wszystko jest płacone kilka dni po terminie, chodzi o to ze wygodniej płacić mi po dostaniu przelewu wszystko na raz

tak masz rację
spłaciłem odsetki od nieterminowych spłat, chodzi mi tylko o to że nie chce płacić za monity które koniec końców nie doszły do mnie bo były wysyłane na zupełnie inny adres nie zzawarty w umowie

loco1 napisał:
Ale były wysyłane zgodnie z treścią umowy?

właśnie nie
z umowy wynika
adres zameldowania xxxxx
adres korespondencji yyyyy
telefon kom. uuuuu

adres dostarczenia monitów nie zawarty w umowie pppppp

zwykły list po 25 zł
powtarzam że na adres nie związany ze mną nie ma tego adresu na umowie jest tylko w banku pod zamkniętym kilka lat temu kontem

czekam na odpowiedź z banku jak dostanę to napiszę

Witam,

jak sie zakończyła sprawa z Aliorem? Mam podobną sytuacje i też zastanawiam sie nad napisaniem reklamacji co do ich kosztów windykacyjnych... list zwykły 25 a polecony 40zł:rolleyes:

Za list zwykły to na pewno nie naliczą Tobie żadnych kosztów - w końcu w żaden sposób nie udowodnią, że go nadali.

W ogóle bank posiada jakiś dowód na wysłanie monitów na prawidłowy adres? To bank chce pieniądze, więc w ostateczności będzie musiał udowodnić w sądzie iż ma rację, a nie ty

Powrót