problemy z allegro! i ku przestrodze

• Autor wątku Autor wątku k35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

k35

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
I KU PRZESTRODZE!!

Moi Drodzy mam takie pytanie. Zakupiłam produkt na allegro, SPRZEDAWCA popieprzony że aż głowa boli, wystawiłam gościowi negatywny komentarz. Następnie gość założył mi sprawe cywilną. Zgłosiłam sprawę do allegro, Allegro "umyło ręce", a jak powiedziałam że wystąpie do portalu o odszkodowanie za kłopoty na które zostałam narażona i za całe zamieszanie, moja aukcja zakupowa znikneła z portalu ;-]
;0
czy mam prawa dochodzić się roszczeń wobec allegro?
Proszę doradzcie, może moje roszczenia sa bezpodstawne.

(jestem nowa nie wiem gdzie wrzucic post)

Mówisz że to sprzedawca popieprzony że aż głowa boli?

rewt napisał:
Mówisz że to sprzedawca popieprzony że aż głowa boli?

Nie wiem koleś o co ci chodzi. Gdybym wiedziała że przez użycie formalnego narzędzia jakim jest komentowanie jest nielegalne to bym trzymała się z dala od allegro. A nie wiedziałam, mam chyba prawo nie wiedziec.
Poza tym powyższa Pana wypowiedz niezbyt wiele wnosi do tematu.

Ostatnia edycja:
Allegro jest tylko portalem na którym ty i sprzedawca dokonujecie transakcji. Nie masz nawet 0.01% szans żeby coś wywalczyć. Co najwyżej poniesiesz koszty z tytułu pozwu.

Luczadoreq dzięki takiej odpowiedzi oczekiwałam. Przynajmniej jestem juz trochę bardziej w temacie zorientowana.

Poza tym po co dublować posty? :o

https://forumprawne.org/prawa-konsumenta/710853-allegro-klopoty.html

k35 napisał:
Nie wiem koleś o co ci chodzi. Gdybym wiedziała że przez użycie formalnego narzędzia jakim jest komentowanie jest nielegalne to bym trzymała się z dala od allegro. A nie wiedziałam, mam chyba prawo nie wiedziec.

Ja mam zwyczaj, że jak czegoś nie umiem obsługiwać/z czegoś korzystać to trzymam się z dala od tego czegoś.

W ogóle regulamin serwisu czytałaś?

Powrót