Problemy z bankiem

• Autor wątku Autor wątku jerzy54
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jerzy54

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Po całkowitym spłaceniu zadłużenia w Kredyt Banku w roku 2007, otrzymałem wyciąg bankowy informujący o zerowym stanie mojego zadłużenia (spłaciłem wszystko co do grosza).
W miesiącu październiku tego roku, z Kancelarii Komornika sądowego otrzymałem zawiadomienie o wszczęciu egekucji z tytułu zadłużenia, na wilotysięczną kwotę, za zaległości w spłacie kredytu.
Proszę o poradę co mam w tej sytuacji zrobić. Czy jest jakaś wykładnia prawna zabraniająca bankom takiego postępowania. Jaką mam możliwość wstrzymania egzekucji komorniczej, w wyniku której zajęto moje wynagrodzenie. Nadmieniam, że posłaceniu zadłużenia nie otrzymałem żadnego pisma informującego mnie o wszczęciu przez bank postępowania sądowego, kmorniczego z tytułu zaległości w spłacie linii kredytowej. Czy banki mogą działać w "skrytości"?
Wdzięczny za wszelką pomoc - jerzy54

wydaje mi się ze najlepiej złożyć powództwo przeciwegzekucyjne oraz wniosek o zawieszenie postępowania komorniczego do czasu rozpatrzenia powództwa

Proszę o podpowiedź: czy powództwo przeciwegzekucyjne oraz wniosek o zawieszenie postępowania komorniczego składam w sądzie czy w kancelarii komorniczej (przepraszam, ale jestem laikiem w tych sprawach).
jerzy54

do sądu , ale dobrze też jest dać odpis z potwierdzeniem czyli z tzw wpływówką sądu dać do komornika, a zawieszenie egzekucji u komornika nie powoduje zaprzestania potrąceń z wynagrodzenia

Dziękuję za informację - jerzy54

Powrót