Problemy z dojazdem do pracy (staż)...

• Autor wątku Autor wątku olciakko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olciakko

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.
Otwieram wątek bo mam pewną sytuację, która zaczyna mnie już denerwować.
Dostałam staż w sklepie (nie wiem po co go przyjęłam...z głupoty chyba), niby dojazdy wszystko dobrze, bo z szefową dało się dogadać, że załóżmy od 7 do 15 czy też od 12 do 20, ale teraz zaczynają się schody... Moja kochana pani od przewozu osób - linia autobusowa z mojej miejscowości do miejscowości, w której znajduje się miejsce mojej pracy zmieniła rozkład jazdy na wakacje. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że autobusów jest jak na lekarstwo a do tego, że usunięte zostały te dwa którymi jeżdżę i wracam jak mam na popołudnie - a mam większość razy własnie na później. Rozkład obowiązuje od poniedziałku (7 lipca) i problem w tym, że dosłownie nie mam jak wracać - nie mam prawo jazdy i nie ma kto po mnie przyjeżdżać i kto mnie wozić.
Czy jeśli pójdę do PUP i przestawię tę sytuację będą mięli mi coś do zaoferowania czy tylko dobrowolne zrzeczenie się stażu ze wszelkimi konsekwencjami ? Proszę po pomoc.

+++++

EDIT : W razie co nie mam jak porozmawiać z szefową bo ta jest teraz 2 tygodnie na wakacjach za granicą i ma wyłączony telefon + nie kazała sobie zawracać głowy.

+++++

Ostatnia edycja:
olciakko napisał:
Czy jeśli pójdę do PUP i przestawię tę sytuację będą mięli mi coś do zaoferowania czy tylko dobrowolne zrzeczenie się stażu ze wszelkimi konsekwencjami ?
Ale co według Ciebie mieli by Ci zaoferować? Bo istnieje jedynie możliwość zwrotu przez PUP kosztów dojazdu na staż jakie ponosisz, o ile są na to środki w budżecie urzędu, ale... z tego co piszesz nie w tym problem.
Niestety, ale PUP nie dowozi stażystów na staż. A jest możliwość, abyś dojeżdżała na staż np. rowerem?
olciakko napisał:
W razie co nie mam jak porozmawiać z szefową bo ta jest teraz 2 tygodnie na wakacjach za granicą i ma wyłączony telefon + nie kazała sobie zawracać głowy.
A co z opiekunem stażu? Nie możesz się zwrócić do niego?

Ostatnia edycja:
Mozliwość dojazdu 15 km dziennie jest, ale nie zawsze pogoda na to pozwoli...

Mamy lato... czyli pogoda co najmniej do września wymarzona...;)
Jakie kroki i działania zamierzasz podjąć w związku z utrudnionym dojazdem na staż podczas tych 2 miesięcy?

Ostatnia edycja:
Powrót