N
Noesis
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 36
W warszawskim sądzie założyłam sprawę o zniesienie współwłasności mieszkania. Mimo upływu dwóch lat nic w sprawie się nie dzieje. Jakieś pół roku temu zamówiłam operat szacunkowy mieszkania i dosłałam do akt. Mieszkanie stanowi część schedy spadkowej, bo jest jeszcze działka letniskowa z domkiem.
No i właśnie za tę działkę otrzymałam od drugiej strony operat, który jest trzykrotnie zaniżony. Będę więc stawiać zarzuty i zlecę wykonanie kontroperatu.
I teraz mam takie pytania, na które mój adwokat nie bardzo umie odpowiedzieć. Konkretnie chodzi o terminy:
1. Ile mam czasu na zakwestionowanie nierzetelnego operatu ?
2, Ile jest czasu na złożenie skargi na rzeczoznawcę do Ministerstwa Rozwoju
3. Czy muszę szybko odpowiedzieć stronie, która przesłała mi operat, czy też mogę na razie nie odpowiadać i zrobić to dopiero wtedy, gdy będę miała swój
kontroperat.
4. Czy w przypadku korespondencji pomiędzy pełnomocnikami stron / moim i drugiej strony sporu/ mogę sama odpowiedzieć, czy też musi to zrobić mój adwokat ? On bowiem otrzymał operat działki i pismo od strony przeciwnej
Jadwiga
No i właśnie za tę działkę otrzymałam od drugiej strony operat, który jest trzykrotnie zaniżony. Będę więc stawiać zarzuty i zlecę wykonanie kontroperatu.
I teraz mam takie pytania, na które mój adwokat nie bardzo umie odpowiedzieć. Konkretnie chodzi o terminy:
1. Ile mam czasu na zakwestionowanie nierzetelnego operatu ?
2, Ile jest czasu na złożenie skargi na rzeczoznawcę do Ministerstwa Rozwoju
3. Czy muszę szybko odpowiedzieć stronie, która przesłała mi operat, czy też mogę na razie nie odpowiadać i zrobić to dopiero wtedy, gdy będę miała swój
kontroperat.
4. Czy w przypadku korespondencji pomiędzy pełnomocnikami stron / moim i drugiej strony sporu/ mogę sama odpowiedzieć, czy też musi to zrobić mój adwokat ? On bowiem otrzymał operat działki i pismo od strony przeciwnej
Jadwiga
Ostatnia edycja: