Problemy z pewną firmą - wpis w katalogu

• Autor wątku Autor wątku qckr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Multinet nadal działa i naciąga ludzi. Ja dzisiaj dostałem telefon od Pani z nr tel. innego ***mod***. Dla mnie to jawne naciąganie i powiedziałem, że będą musieli kontaktować się z moim prawnikiem, bo nic nie pamiętam, bym cokolwiek zamawiał, jakąkolwiek reklamę w internecie. Jeżeli nas na tym forum jest tylko tylu oznacza, że większość ludzi płaci, nic nie sprawdzając. Poza tym, ja rzekomo zamawiałem usługę latem ubiegłego roku. Nie trafili z datą, bo w tym czasie przebywałem w Hiszpanii, a w czasie wakacji zazwyczaj nie odbieram telefonów, a na pewno nie podejmuję decyzje o jakichkolwiek zamówieniach. Krótko mówiąc - OSZUSTWO! Czekam, zobaczę czy cokolwiek mi przyślą, żeby mieć podstawę do zgłoszenia na policję. Już z policją rozmawiałem - nie mają żadnych podstaw do działania. NIE PŁAĆCIE!
Aby złożyć pozew trzeba mieć jakąś podstawę np. nagraną rozmowę, trzeba z prawnikami obgadać sprawę. Czy ktoś z Was dostał (oprócz faktury) jakikolwiek dokument potwierdzający Wasze zamówienie?
W razie czego mogę w sądzie być świadkiem w sprawie. Zalecam wszystkim zrobienie notatki z rozmowy z panią, bo za pół roku sprawa może znowu się pojawić.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Wydaje się, że temat powinien brzmieć inaczej: problemy z firmą Multinet navigator firm. Zobaczcie na ich stronę www. Tam nic nie ma, żadnych konkretnych danych.

Ja akurat dziś dostałem telefon z nr***mod*** z żądaniem zapłaty już nie pamiętam 300 ileś złotych.Kategorycznie stwierdziłem,że nic takiego i takiej firmy Multinet nie kojarzę.Pani stwierdziła,że ma potwierdzenie odebrania przesyłki poleconej z czerwca 2013 roku.Zagroziła,że jak nie chcę się dogadać,to ona przekaże zaraz sprawę do Działu prawnego i już cena wzrośnie jednorazowo o 250 zł,nie licząc wysokich odsetek,które mnie czekają.Była nieprzyjemna co chwilę wtrącała dlaczego nie reguluję swoich zobowiązań.Ja wszystkiemu zaprzeczyłem,bo napewno nic nie podpisywałem i pewnie jest to następna firma krzak to ona stwierdziła,że w ciągu 7 dni roboczych skontaktuje się ze mną Dział Prawny i przedstawi dowody,ale kwota wyjściowa będzie już grubo powyżej 700 zł.Poprosiłem o tą opcję.Poczekamy.

Witam, dziś dosłownie przed chwilą zadzwoniła do mnie wyjątkowo niemiła pani, która zażądała wpłaty 380 pln za jakąś tam publikację reklamy mojej firmy na ich stronie. Pani stwierdziła, że od póltora roku nie płacę i sprawa idzie do windykacji. Najśmieszniejsze jest to , że firmę swoją prowadzę od czerwca tego roku, więc na pewno nie zamawiałem reklamy półtora roku temu. Gdy poinformowałem panią o tym fakcie stwierdziła, że musi sprawdzić ponownie wszystko w bazie danych i natychmiast się rozłączyła. Zaintrygowała mnie ta sprawa i postanowiłem zadzwonić do tej pani i sprawę wyjaśnić, ale niestety telefon przestał odpowiadać.Dzwoniono do mnie z nr. ***mod***. Widzę, że to grubsza sprawa. Czekam tylko niech mi przyślą jakieś dokumenty i od razu idę na policję., bo nic z nimi nie podpisywałem i na pewno nie podpiszę i nic nie zapłacę oszustom !!! Uważajcie.

Powiem tak. Obecny ich numer, to ***mod***
Mnie też chciała ta bezczelna krowa wkręcić, no ale trafiła kosa na kamień :)

Nie płacić złodziejom!.
Rozmowy nagrywałem no i są w głębokiej D.
Sprawę będę mieć w styczniu.

Firma nadal prężnie działa. Dzisiaj dzwoniła do mnie Pani z numeru ***mod***

Witam, prowadzę firmę budowlaną, dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani z ***mod*** nazwy firmy nie pamiętam (chodziło o reklamę firmy w internecie) i zażądała ode mnie zapłaty za tą reklamę ok.300 zł. Jestem Pewny że z usług tej firmy nie korzystałem nie wiem co mam teraz zrobić. Kiedy zażądałem "okazania" faktury to powiedziała że wyśle kurierem za pobraniem kiedy się na to nie zgodziłem powiedziała że wyślę pocztą Czy powinienem odebrać tą przesyłkę Co powinienem z tym dalej zrobić ?

Odebrać możesz, nic się nie stanie. Przeczytasz i się pośmiejesz.
Podstawą do wystawienia faktury i skutecznego żądania zapłaty byłaby podpisana przez ciebie umowa (bądź podpisanie faktury - czym akceptujesz obowiązek płatności)

Czy powinienem im jakoś odpowiedzieć albo zgłosić to gdzieś (np policję) na wycieczki po sądach nie mam czasu czy po prostu wrzucić do niszczarki ?

Nie ma potrzeby odpowiadać, reagujesz tylko na polecony z sądu w tej sprawie. Do sądu wystarczy pisać, nie trzeba się stawiać.

Cz ktoś z was dostał już fakturę z tej firmy czy tylko telefony ?

t9omek napisał:
Czyli mogę zostać pozwany ?
Każdy może zostać pozwany o wszystko. Powód musi udowodnić, że powództwo jest zasadne - dlatego nie należy bać się sądu. Tam nie biją.

dziś do mnie dzwoniła "miła pani" - powiedziałem co myślę na temat jej żądań i się rozłączyłem .. myślę żeby to do prokuratury zgłosić...? dzwonie do nich od godziny i nikt nie odbiera... naiwnych szukają. a miła pani nazwiska nie chciała podać... nie płaćcie !!

Witam,
jestem nowy, to mój pierwszy post. dziś o 9 dzwoniła Pani z "Navigatora" tylko nie dosłyszałem jakiego (chyba biznes). Prosiła o uregulowanie fv z listopada 2013 na kwotę 380zł. Ponoć był u mnie kurier i przywiózł dokumenty z fv. Na moją odp. że nic takiego nie otrzymałem i poprosiłem o dowód odebrania przesyłki powiedziała, że umowa jest również zawarta telefonicznie (podczas rozmowy). Na moją odpowiedź, że nie zamawiałem żadnej płatnej usługi, powiedziała, że kieruje sprawę do działu windykacji. Jej tel. 556296159. Próbowałem dzwonić na ten numer ale w telefonie wyświetla mi się komunikat "sieć zajęta" . Robić coś w tej sprawie?? czy sobie odpuścić i poczekać?

Dzisiaj dzwonili do mnie z nr ***mod*** z " Navigatora " że miałem z nimi umowe i faktura z 2012 nie jest zapłacona. W tym momencie od razu przeszedłem do ofensywy i powiedzialem że proszę o umowę na maila a jak nie mają to spotkamy się w sądzie z moim prawnikiem i się rozlączyłem. Już nie wiedzą w jaki sposób oszukiwać firmy. DG prowadzę juz długo i nigdy nie zawierałem umów przez telefon, nigdy nie uzyłem podczas rozmowy slowa " TAK " :smile: . Po prostu nic nie robić, nie odbierać żadnych przesyłek pobraniowych :!: . A jeśli wyślą jakies pismo ( w co wątpię ) to wystarczy udać się do odpowiedniego prawnika a on już im "smrodziku" narobi.

Do mnie tez dziś dzwoniła kobieta informując , że od roku mam nie zapłaconą fakturę. nr jej telefonu to 509 865 714. Jawne złodziejstwo. Nigdy nie zamawiałam takiej usługi i nie dostałam faktury. Żądała 370 zł . Jeżeli ktoś ma ochotę złożyć pozew to się pod tym podpisuje. Przejrzałam na ich stronie wszystkie wpisy z Jeleniej Góry - nie ma tam mojej firmy i nigdy nie było. Pozdrawiam wszystkich.:mad:

Witam,
Właśnie dzisiaj otrzymałem telefon z nr ***mod***.Pan się przedstawił, informując że dzwoni z firmy multinet i działa na zlecenie firmy Nawigator Biznesu. Poinformowano mnie że zalegam z płatnością 360zł za wpis reklamowy. Umowa niby była podpisana 27.09.2013r na okres dwóch lat i automatycznie się przedłużyła.. Kolejna faktura została wystawiona 21.01.2015 i nie została zapłacona. Sprawdzałem i żadnej faktury nie otrzymaliśmy. Kiedy zapytałem czy mogą mi przesłać kopie tej umowy czy nagranie, Pan poinformował mnie ze rozmowę mogę odsłuchać w Łodzi a umowa była zawierana telefonicznie i wiąże się to z dodatkowymi kosztami. Tak naprawdę nie przypominam sobie żebym wyraził jakąkolwiek zgodę na umowę,która automatycznie się przedłuży. Dzwoniłem do firmy Nawigator Biznesu i tam Pani poinformowała mnie że to nie jest pierwszy przypadek że firma multinet podaje że działa na ich zlecenie. Być może jest jeszcze inna firma o tym samym profilu działalności i nazwie. Zastanawiam się co dalej z tym robić. Mam nagraną rozmowę, o czym poinformowałem w czasie rozmowy.

Witam wszystkich.
Mam podobny problem.
Kilka dni temu zadzwoniła do mnie przemiła Pani przedstawiając się że dzwoni z Google.pl i że ma dla mnie ofertę na zakup pozycjonowania w cenie 299 zł brutto na 3 lata. Gwarantowała, że umowa zawierać będzie zapis, że strona firmy widoczna będzie na pierwszych 5 pozycjach na liście google, zaraz po linkach sponsorowanych. Upewniłem się jeszcze z jakiej firmy dzwoni, zapewniała ponownie, że bezpośrednio z obsługi wyszukiwarki Google. Powiedziała, że w obecności kuriera umowa będzie do podpisania i faktura do zapłaty 299 zł. Kurier dotarł, jednak umowy nie posiadał. Jedynie zalakowana koperta. W pośpiechu pomyślałem, że umowa zapewne w środku do podpisania i odesłania, a w razie czego zawsze mam 10 dni na zerwanie umowy, więc odeślę i tyle. W środku jedynie faktura za wpis do navigatoraFirm.pl i informacja że dane do logowania zostaną przesłane drogą elektroniczną...
Wiem, że kwota 300 zł nie jest może jakaś wielka, ale krew mnie zalewa już od tych oszustów. Ja na to ciężko muszę pracować, a taka laleczka zadzwoni, poplecie i bach pieniążki są.
Czy mogę coś z tym robić? Żadnej umowy nie podpisałem, mam jedynie fakturę i "zapłacono gotówką".

Ostatnia edycja:
Podbijam wątek. U mnie również taka sytuacja jak kolegi powyżej z tą różnicą, że członek rodziny zapłacił kurierowi należność sugerując się rozmową z "przemiłą" panią.

witam w piątek dzwonili do mnie z nr ***mod*** że firma ma zaległość w wysokości 380pln [człowiek omotany pracą myślę że zapomniałem zapłacić ] dobrze byłem przy kompie to zaraz przeleje zaległość a więc poprosiłem o nr fak. i nr. konta żeby wysłali sms a ONA że nie ale w poniedziałek podjedzie kurier i mam mu zapłacić ja nalegałem na sms-a no i wysłała podała kwotę i nr.konta.Zdziwiłem się A gdzie dokładny adres firmy z numerem kodu i nr.fak. Próbowałem się skontaktować ale nikt nie odbierał coś nie tak wpisałem MULTINET i dzięki że pojawiły się tu posty na ich temat a tu następny tel.***mod*** tym razem męski głos i bajka ta sama ,przebudzony waszymi komentarzami powiedziałem że nic nie zapłace gdyż żadnej usługi mi nie wykonali ,a ON że coś tam musi posprawdzać żę może to być pomyłka itd.A dziś wtorek i ta sama kobietka ***mod*** dzwoni i to samo wiedząc na 100 procent że to oszuści a w połowie rozmowy powiedziałem że rozmowę nagrywam i że zgłoszę do prokuratury za wyłudzanie pieniędzy to się babsko rozłonczyło

Powrót