Problemy z pobieraczkiem cz. 2

• Autor wątku Autor wątku Colder
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
AlwinWiew - jeżeli chcesz się bawić to zwiń swoje wiaderko i łopatkę i idż do piaskownicy . To nie jest zabawa - niestety - pracownicy pobieraczka są , istnieją i są bezwzględnymi oszustami . Nie zadałeś sobie trudu zapoznania się ze sprawą - trudno - ale chyba pomyliłeś fora . I jeżeli do czegoś nie dorosłeś - to też trudno - ale to nie jest powód do kpin . Chcesz zabawy - to baw się ale nie tu bo tu ludzie mają inne oczekiwania .

To ja juz nic nie rozumiem mowisz ze to nie zabawa i nie reagujesz ?

Ja mysle ze to wlasnie takie badanie bez konsekwencji a etapow wtajemniczenia jest sporo i kazdemu powinno zalezec zeby dobrze w tym badaniu wypasc. Widzisz Ty o odsetkach nic nie wspomniales. To moze jest wiecej takich internautow ktorzy sa na podobnym etapie wtajemniczenia co Ty.

Co bedzie jak ktos kiedys sie Ciebie zapyta(np w ankiecie na maila) czy wiesz co to pobieraczek i o co w nim chodzilo i padnie takie pytanie np od kiedy naliczaja sie odsetki albo np dlaczego pobieraczek nie bedzie w stanie ich sciagnac ?

W sekcji prawo osiagniesz slaby wynik.

Nie chce robic nadziei ale obilo mi sie o uszy ze takie badania i dobry w nich wynik moga przyniesc niezle profity. Przynajmniej tak bylo w podobnej grze o ktorej wiem ale nie za bardzo moge zdradzac szczegoly.

Ja sie wkoncu pogubilam , mimo ze w tamtym roku zalozylam tam konto to dopiero teraz wyslali mi zawiadomienie, i ci co pisza ze trzeba im wysylac odstapienie to oni i tak sobie nic z tego nie zrobią bo i tak piszą ze trzeba zaplacic ;/ ... tyle czasu mija a oni sobie raptem przypominają o tym ze ktos im musi zapłacic , mimo ze mają sprawy to dalej wyłudzają pieniądze od innych....

spokojnie jak wyslalas odstapienie z danymi na ktore sie powolywali to jakis punkcik pewnie zrobilas. czy na plus czy na minus tego nie sugeruje bo tez pewnych rzeczy o tej grze sie nie domyslam.

Fajne to forum chociaz czasem ludzie nieuwaznie czytaja co pisze i potem maja jakies durne pretensje ze pisze glupoty. Ale spoko przyjdzie test, ocena i to tez wyjdzie.

Gra bynajmniej. Pobieraczek to zwykli oszuści, którzy Polskie prawo mają gdzieś.
AlwinWiew jesteś albo kolejnym agentem pobieraczka, który tu miesza czytającym, albo znajdż sobie strone ze spiskowymi teoriami. Nawet w telewizji pare razy mówili że to oszuści i nie było w nich słowa o grze konsumeckiej.

Wszystko wyjdzie w praniu tak naprawde. Ja tez przyznam ze sie w pewnych momentach gubie i ktos mnie musi naprowadzic na jego tok myslenia we wlasciwy sposob.Ale to gleboka psychologia nie ma co drazyc tematu jak sie nie przejdzie pewnego szkolenia.

Ale powiedz sam Kseros ile z takiego badania moznaby wywnioskowac i dowiedziec sie o sobie.

Np. dla Ciebie najwiekszym medium ktore ma na Ciebie wplyw i najbardziej Cie manipuluje jest telewizja. I pewnie rada psychologa ktora bys dostal by byla taka zebys nauczyl sie spogladac krytycznie na to medium bo mozesz sie pogubic i zatracic.Niby nic ale fajna sprawa przynajmniej w mojej opini. To tak jak rozmowa z psychologiem. Przeciez to tylko rozmowa a niektorym przynosi ulge. Zadnej magii i podstepu.

Fajna sprawa jakby to byla gra, ciekawe jak ja bym wypadl i czy mialbym szanse na nagrode ze np. czy wiem najwiecej. Ale nie wydaje mi sie zeby to byla tylko gra konsumencka bo z tego co wiem to one maja inne zasady. Chociaz kto wie.

@AlwinWiew
Regulamin
§24 Usunięciu lub modyfikacji mogą podlegać w szczególności posty:
(...)
- nie wnoszące treści merytorycznych,

Zaśmiecasz wątek, który i tak jest już w tragicznym stanie. Chcesz pogdybać, załóż swój temat w odpowiednim dziale. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
To oswiec mnie o co chodzi w pobieraczku (placic czy nie placic) i odpowiedz uzasadnij paragrafem ktory mnie o tym przekona w 100% bo ja naprawde nie jestem pewnym dlatego doszukuje sie trzeciego dna zeby rozwiazac problem ale moze Ty jestes madrzejszy?

Było podawane wielokrotnie.

Art. 12 ust. 1 pkt 4 w zw. z art. 5 ust. 1 i ust 3 pkt 2 w zw. z art. 4 ust. 1 i ust. 2 Ustawy z dnia 23 sierpnia 2007 r. o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym. Potwierdzone decyzją Prezesa UOKiK z dnia 31 marca 2010 r. – RWR-6/2010

AlwinWiew napisał:
Wszystko wyjdzie w praniu tak naprawde. Ja tez przyznam ze sie w pewnych momentach gubie i ktos mnie musi naprowadzic na jego tok myslenia we wlasciwy sposob.Ale to gleboka psychologia nie ma co drazyc tematu jak sie nie przejdzie pewnego szkolenia.

:D dzieci rozumieją o co chodzi i to pisały już w 2009 roku gdy nie było decyzji UOKiK oraz orzeczenia sądu na niekorzyść pobieraczka a Ciebie trzeba naprowadzać na jakiś tok myślenia po prawie pięciu latach pisania na forach . :wow: " gleboka psychologia " piszesz - nie , żadna psychologia raczej brak podstaw myślenia :confused:

FreeG ale przeciez dalej nie odpowiedziales na kluczowe pytanie czy placic czy nie a o to pytalem. Bo dalej nie rozumiem jak to sie odnosi do problemu calej sprawy zeby ja jak najlepiej rozwiazac. Cos mi sie wydaje ze jestes na tym samym etapie/poziomie co Mirek utknales na poziomie oszust i tyle tylko jesli mam racje i to pewna gra to z tego co mi sie wydaje za duzo nie ugrasz a nagrody pewnie beda cenne bo za duzo osob sie nad tym glowilo zeby zrobic taki metlik.

Sądziłem że nie trzeba tłumaczyć pewnej oczywistości, że tylko wówczas kiedy otrzymujemy wezwanie do zapłaty, a nie poczuwamy się do obowiązku uregulowania kwoty, musimy się podeprzeć konkretnymi zapisami np. unieważniającymi umowę, co też Ci przedstawiłem.

@AlwinWiew: odpocznie sobie przez pół roku. Cierpliwość na jego bzdury się nam wyczerpała.

Ja juz ludzi nie rozumiem ,.,, przeciez chyba jasno juz na tym forum było tułkowane ... ze Nie trzeba płacic .. w dodatku istnieje cos takiego jak przedawnienie .. 3 lata od daty rejestracji nie dostaniesz wezwania z sądu nie musisz tego placic bo sprawa juz jest przedawniona ..

Nie wiem co oni tutaj wypisuja o jakichś odsetkach itd .. co z tego oni moga sobie i trylion złotych odsetek nałożyc na osobe jak i tak po 3 latach nie bede mogli tego sciagnac bo jest przedawnienie ...

Zreszta w niedlugim czasie rozpocznie sie wielka sprawa nawet 2 zwiazane z pobieraczkiem i wtedy bedziemy wiedzieli czy 3ba czy nie 3ba płacic im ... puki co wszystko wychodzi ze nie .. Ja osobiscie rozmawialem z 3 prawnikami u siebie w miescie kazdy sie smial z tej firmy i ze zapewne beda mieli cieplo w sadzie za te przekrety.

Tak jak wyzej napisałem minęło ci 3 lata - nie przejmuj sie sprawa - w ewentualnych sprawach sadawych powołaj sie na przedawnienie sprawy -długu.

witam ja również dostałem maila od pobieraczka i odpisywałem im już kilka razy a oto ostatni mail jaki otrzymałem:
Co robić?

Nie przepisywać po raz tysięczny tego samego.

Odelga -odpowiedż jest bardzo prosta - nic nie robić :).

Takie pytanie do " nowych " - dlaczego uważacie ze to co dostajecie to jakaś nowość ?? No bo skoro trwa to latami to co - uważacie ze coś napisali specjalnie do Was ?? :D To się mylicie - nie są w stanie napisać setek czy tysięcy maili do każdego z Was i to w dodatku w sposób logiczny tłumacząc konieczność zapłaty. Nie są w stanie tego zrobić dlatego te maile to jest " szablon " czyli tekst napisany i wysyłany w zależności od okoliczności na którą się powołacie . Dlatego zerknijcie na wcześniejsze wpisy a zobaczycie że - to żadna nowość , żaden news - to dobrze znane i od lat komentowane maile czy listy. ;)

Witam! Czy również mam nic nie robić jak przyjdzie mi wezwanie do sądu tak jak wielu osobom?

Dzisiaj przyszedl mi 'tradycyjny' już list OSTATECZNE PRZEDSĄDOWE WEZWANIE DO ZAPŁATY i byłam w szoku . Szybko jednak zapoznalam sie co nieco z tematem.

Czyli co? Mam po prostu nic nie robić? Nie zwracać na to uwagi?

Czyli po prostu ignorować? A myślicie że usuwanie e-maila coś pomoże czy to bez znaczenia?

Powrót