Problemy z pobieraczkiem cz. 2

• Autor wątku Autor wątku Colder
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Biuro windykacji prawnej!!!!!!!

Witam dostalem dzisiaj maila o treści:

PRZEDSĄDOWE WEZWANIE DO ZAPŁATY

Szanowny Panie

Niniejszym zawiadamiam, iż Spółka Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska z siedzibą w Sopocie, Al. Niepodległości 658/3, która jest właścicielem serwisu Pobieraczek.pl, korzystając z usług Kancelarii Konsens SA podjęła skuteczne działania prawne w celu wyegzekwowania od Pana zaległej należności w wysokości 94.80zł. Wspólnikom Spółki przysługuje wobec Pana roszczenie odszkodowawcze z tytułu niewywiązania się przez Pana z warunków zawartej umowy (§ 4 ust.1 Regulamin świadczenia usług "Usenet" z dnia 16.04.2010). Jednocześnie informuję, iż w przypadku skierowania sprawy na drogę postępowania sądowego, Spółka Eller Service S.C. wystąpi o zasądzenie od Pana kary umownej w wysokości 265,41zł tytułem nie wywiązania się przez Pana z warunków zawartej umowy.

Dnia 21.04.2011 o godzinie 22:31:17 przy użyciu stacji roboczej o adresie IP: 89.79.202.43 zamówił Pan w serwisie Pobieraczek.pl usługę dostępu do serwerów Usenet w pakiecie Pobieraczek5 i pomimo wysłanych wezwań do wywiązania się z warunków zawartej umowy, zamówiona usługa nie została do dnia dzisiejszego w sposób całkowity opłacona. Nie budzi żadnej wątpliwości fakt, że pomiędzy Panem a Spółką Eller Service S.C. doszło do zawarcia umowy na mocy ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204). Podczas rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl oświadczył Pan, iż zapoznał się oraz w całości zaakceptował postanowienia obowiązującego regulaminu świadczenia usług "Usenet". W razie niezadowolenia z usługi miał Pan obowiązek w ciągu 10 dni odstąpić od zawartej umowy i zrezygnować z przygotowanego dla Pana konta, pod rygorem obowiązku uiszczenia kary umownej stanowiącej równowartość 100 USD, ustalanej według średniego kursu NBP z pierwszego dnia miesiąca wymagalności roszczenia odszkodowawczego (§ 6 ust. 3 Regulamin świadczenia usług "Usenet" z dnia 16.04.2010).

Pragnę poinformować, iż rezultatem wewnętrznego postępowania wyjaśniającego oraz weryfikacyjnego jest uzasadnione podejrzenie, że podczas rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl zostały podane nieprawdziwe lub niekompletne dane osobowe. Warto nadmienić, iż zgodnie z art. 286. § 1. Kodeksu Karnego (Dz. U. Nr 88 poz. 553), podawanie fałszywych danych osobowych mające na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy nosi przesłankę oszustwa i podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Mając na uwadze powyższe pragnę zawiadomić, iż podanie nieprawdziwych danych, może stanowić przesłankę do zawiadomienia właściwych organów ścigania oraz wszczęcia postępowania karnego.

Na dzień 15.04.2013 kwota 94.80zł w sposób całkowity nie została wniesiona. W związku z powyższym wzywam Pana do natychmiastowej dobrowolnej zapłaty długu powstałego wskutek zamówienia usługi Pobieraczek5 (12 miesięczny pakiet) w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od otrzymania niniejszego wezwania.

Wszelkie wpłaty należy kierować na następujący rachunek bankowy:
Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Adres odbiorcy: Al. Niepodległości 658/3, 81-854 Sopot
Tytuł przelewu: PWE/20110421/1497733

Gotowy blankiet wpłaty może Pan wygenerować pod adresem https://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=uaVazGv3IJk6dO2b6j+1P2FdEMk=

W sytuacji braku wpłaty wyżej wymienionej kwoty informacja o zadłużeniu może zostać ujawniona w Biurze Informacji Gospodarczej, na podstawie Ustawy z dnia 9 kwietnia 2010 r. o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych (Dz.U. Nr 81, poz. 530).

Jednocześnie informujemy, że dłużnicy notowani w Biurze Informacji Gospodarczej, zgodnie z art. 24 ust. 2 Ustawy, mają utrudniony dostęp do usług finansowych (kredytów, leasingu, sprzedaży ratalnej), usług telekomunikacyjnych i multimedialnych (możliwość kupna telefonu w abonamencie, zawarcia umowy na szerokopasmowy dostęp do Internetu, telewizję kablową i satelitarną), wynajmu nieruchomości (np.: mieszkania, biura, magazynu, placu) i wielu innych.
Dowód wpłaty oraz wszelkie pytania proszę kierować na adres poczty elektronicznej: windykacja@pobieraczek.pl

W przypadku pytań proszę o kontakt:
tel. 58 553 20 00, fax: 58 553 21 00

Z poważaniem,

Marek Jaworski
Biuro Windykacji Prawnej

CZY MÓGŁBY KTOŚ MI PORADZIĆ CO MAM Z TYM ZROBIĆ? CZY MUSZĘ SIĘ OBAWIAĆ CZEGOŚ?, CZY TO PO PROSTU OSZUSTWO?

RE: Biuro windykacji prawnej!!!!!!!

Wejdź na stronę pobieraczek.pl i:
1. Przeczytaj regulamin.
2. W stopce masz decyzję UOKiK - też przeczytaj.

W zależności od tego, kiedy się "zapisałeś" (decuzja UOKiK i zmiana regulaminu) i skąd korzystałeś (dom zmienne IP, dom stałe IP, kawiarenka...) masz problem, albo nie.
Generalnie, ja to olałem.

RE: Biuro windykacji prawnej!!!!!!!

szafarz1 napisał:
W zależności od tego, kiedy się "zapisałeś" (decuzja UOKiK i zmiana regulaminu) i skąd korzystałeś (dom zmienne IP, dom stałe IP, kawiarenka...) masz problem, albo nie.

Ludzie - kiedy przestaniecie wypisywać bzdury na temat pobieraczka :?::?:

@maciek1904

A może cofnij się chociażby o kilka stron w tym temacie? Może przeczytaj chociażby pierwszy post, który wyjaśnia wszystko? Jesteś setną osobą zaśmiecającą dyskusję cytatem tej samej wiadomości od pobieraczka.

Napisałem do KRD:

Szanowny Panie,

Dziękuję za kontakt i zwrócenie uwagi na zaistniałą sytuację.

W okresie ostatnich kilku miesięcy do Krajowego Rejestru Długów BIG S.A. wpłynęły liczne skargi od klientów, na sposób prowadzenia działalności gospodarczej przez Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska, związane z funkcjonowaniem serwisu internetowego pobieraczek.pl. Pomimo tego, że do tej pory nie zostało wydane prawomocne orzeczenie właściwego organu państwa ani sądu, które stwierdziłyby, że stosowane przez Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska praktyki pozyskiwania klientów oraz sposób egzekwowania należności są bezprawne, to w opinii społecznej uznawane są za wysoce nietyczne i niemoralne. W związku z tym Krajowego Rejestru Długów BIG S.A. podjął kroki zmierzające do zaprzestania posługiwania się przez firmę Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska zastrzeżonym znakiem i logotypem Krajowego Rejestru Długów.

Pozdrawiam

Witam, otóż przeczytałem właściwie wszystkie strony tego wątku. Ja równieżdostałem maila o przedsądowym wezwaniu do zapłaty. W odpowiedzi na tego maila, wysłałem im informację, iż odstąpiłem od umowy w terminie 3 miesięcy (treś tego odstąpienia znalazłem na tym forum) w odpowiedzi dostłem tego oto wspaniałego maila:

*** Szkoda, że nie przeczytałeś na forum ile osób już dostało TAKIEGO SAMEGO maila... ***

Niestety sam nie znam tych przepisów, jednak może kogoś zainteresuje co pobieraczek mówi o odstąpieniu po trzech miesiącach.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nozyk_57 napisał:
Niestety sam nie znam tych przepisów, jednak może kogoś zainteresuje co pobieraczek mówi o odstąpieniu po trzech miesiącach.

Myślę ze nie zainteresuje bo znamy to na pamięć . I nie wiem skąd jakieś zdziwienie - a co mają powiedzieć skoro chcą nas okraść ????

Kilka dni temu otrzymałam taką wiadomość od Magdaleny Miotk:

Szanowna Pani,

Prosimy o niezwłoczny kontakt opiekuna prawnego pod nr telefonu 58 553 20 00 (dział windykacji).

Z wyrazami szacunku

Szanowna Pani,

Biuro Obsługi Klienta nie zajmuje się już Pani sprawą.

Pani sprawa trafiła do Działu Windykacji

Jak informowaliśmy w poprzedniej wiadomości, prosimy o kontakt telefoniczny z numerem 58 553 12 32 Pani opiekuna prawnego.

Z wyrazami szacunku,
Zespół Pobieraczek.pl

Dodam, że jestem osobą niepełnoletnią, o czym ich poinformowałam w jednym z maili. Czy mam mówić o tym rodzicom, trochę się boję.

Ktoś z rodziny ma podobny problem, od 2 lat jest nękany przez podobne "pisma. Są to z naciągacze, złodzieje... nie ma co się przejmować i niepokoić rodziców...co e-maila zaznaczyć jako spam ...i tyle w temacie

a ja mam pytanie "czy ktoś dostał list polecony ? "

ja miałam z nimi spokój z 2 lata...i znowu się przypomnieli !!!!!!!
:mad:

pisały już tutaj osoby które dostały list polecony, cofnij się na pierwsze strony.

ducci napisał:
pisały już tutaj osoby które dostały list polecony, cofnij się na pierwsze strony.

właśnie czytam forum od 1 str.
owszem znalazłam może z 2 wpisy o listach poleconych ...i chyba owe osoby skłaniały się do zapłaty ...
dalej czytam..i czytam...i wywnioskowałam ,że nawet jak się zapłaci .. to nie będzie spokoju ..
naprawdę można zgłupieć :x

Ostatnia edycja:
Dlatego nie płać z taką firmą nigdy nic nie wiadomo, nikt na forum nie odpowie Ci na pytanie czy jak zapłacisz będziesz miała spokój. Ja też kiedyś miałem wątpliwości czy płacić ale tak naprawdę nie pamiętam żebym w ogóle dokonywał rejestracji na tej stronie. Zastanów się na spokojnie czy jest sens płacenie, według mnie nie. Czekaj na przedawnienie roszczeń (3 lata).

3 lata....-to został mi jeszcze rok nerwówki :mad:

chodzę po necie i chodzę ..i coś takiego znalazłam...
jakaś babeczka dostała list od firmy windykacyjnej , która niby ich reprezentuje i podpisany przez Mareka Jaworskiego -Biuro Windykacji Prawnej ...
Jak my wszyscy się wk.. i postanowiła napisać do tej kancelarii
-min.poprosiła o kontakt do P.Jaworskiego ...
taką dostała odp.
"Witam,
Pan Marek Jaworski nie jest pracownikiem naszej Kancelarii, a firmy Eller Service s.c., Biuro Windykacji Prawnej nie jest działem Kancelarii a tejże firmy.
Nasza Kancelaria zajmuje się sprawami dopiero na etapie postępowania sądowego - na dzień dzisiejszy nie mamy zlecenia, aby skierować przeciwko Pani sprawę do sądu.
Pozdrawiam,
Olga Dragańska-Kruk"

i z innego linka

"Do mnie przyszło dzisiaj wezwanie do zapłaty wysłane listem zwykłym. Oczywiście był dopisek, że to wezwanie przedsądowe i ostateczne. W tym liście podana była kancelaria Konsens SA , która podobno monitoruje to wezwanie. Zadzwoniłam do tej kancelarii i okazało się że firma Eller ma podpisaną z nimi umowę, ale nigdy oni nie kierowani żadnej sprawy do sądu w ich imieniu. Pani podpowiedziała mi, żeby nie traktować tego wezwanie poważnie, że to wg niej tylko straszenie. Nawet wysłanie listu przesyłką zwykła a nie poleconą nie jest profesjonalne i nigdy mi nie udowodnią, że ją do mnie wysłali. Wg mnie oni tylko szukają naiwnych, którzy się wystraszą wezwanie i im zapłacą."

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Tula2709 napisał:
i z innego linka

"Do mnie przyszło dzisiaj wezwanie do zapłaty wysłane listem zwykłym. Oczywiście był dopisek, że to wezwanie przedsądowe i ostateczne. W tym liście podana była kancelaria Konsens SA , która podobno monitoruje to wezwanie. Zadzwoniłam do tej kancelarii i okazało się że firma Eller ma podpisaną z nimi umowę, ale nigdy oni nie kierowani żadnej sprawy do sądu w ich imieniu. Pani podpowiedziała mi, żeby nie traktować tego wezwanie poważnie, że to wg niej tylko straszenie. Nawet wysłanie listu przesyłką zwykła a nie poleconą nie jest profesjonalne i nigdy mi nie udowodnią, że ją do mnie wysłali. Wg mnie oni tylko szukają naiwnych, którzy się wystraszą wezwanie i im zapłacą."

Strasza szukają naiwnych

pozdrawiam

Ronin

Drodzu Państwo. Gdybyście poświęcili trochę czasu na zapoznanie się z tematem to zapewne byście znależli wpisy o tym że już wcześniej pracownicy pobieraczka powoływali się na jakąś kancelarię prawną która to niby rozsyłała maile a nawet listy podpisane Dariusz Knera. Gdy forumowicze zainteresowali się i zaczęli dociekać czy to prawda i najnormalniej napisali do tej kancelarii to uzyskali odpowiedż że - spółka reprezentuje Eller Service ale NIE W SPRAWIE POBIERACZKA . TO SĄ OSZUŚCI I PODSZYWAJĄ SIE POD KANCELARIE PRAWNE - ISTNIEJĄCE KANCELARIE które nie mają nic wspólnego z jakimiś sprawami pobieraczka . Dlatego te maile czy listy są dziełem pracowników pobieraczka i można sobie nimi t...k podetrzeć . A tak na marginesie - kancelaria prawna i nie ma papieru firmowego - dla mnie to dziwne ale podobno dziwny jest ten świat.:D

Zapomniałem dodać - kamila26_06 - Kamilo - nie mów rodzicom , naprawdę to są bzdury - zauważ że mają do Ciebie dostęp tylko i wyłącznie mailowo , przecież gdyby mogli to już dawno dotarli by do Twoich rodziców a nie mogą więc próbują przez Ciebie do nich dotrzeć po to by oczywiście wmówić jakie to straszne konsekwencje ich czekają jak nie zapłacą a usiłują dotrzeć bo każdy albo prawie każdy rodzić w ochronie swojego dziecka zapłaci . A to jest idiotyzm , już nie bzdura ale najnormalniejszy w świecie numer by Was okraść. Nic Ci nie mogą zrobić , nic do Ciebie nie mogą napisać listownie dopóki nie podasz im swojego adresu - wiec czym sie przejmujesz - mailami ???? Nie żartuj - proszę:lol:

Ostatnia edycja:
A czy ktoś kiedykolwiek został pozwany przez nich do sądu, bo z tego co się zorientowałam to chyba nikt? A czy ktoś dzwonił kiedyś do tego całego działu windykacji, czy to jest tylko ściema?

Powrót