Problemy z pobieraczkiem cz. 2

• Autor wątku Autor wątku Colder
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
@FreeG
No ale przeważnie ludzie dostawali po 3 Meile a ten jest 4 i to po 6 miechach i jest nie od Pobieraczka lecz od Biura Windykacji Prawnej. I Jeszcze jest ta Sygnatura Sprawy czy coś.

do: użytkownik 'Papaja1' [Zarejestrowany 10-07-2012]

Niniejszym informuję Pana, że jest to tani, bezwartościowy wybieg, który nic nie wnosi do tej sprawy.

Łączę wyrazy szacunku,
z-ca Naczelnego Interlokutora Polskiej Niezależnej Grupy Dyskusyjnej
kod porady: HJBB/3291-11.02 26kwi2013

Ostatnia edycja:
Dzień bez pobieraczka to dzień stracony.

Papaja1 wielokrotnie przyznawałem że rejestrowałem się tam kilkakrotnie - po to by obserwować czy zmienia się sposób okradania ludzi - i nic się nie zmieniło od 2009 roku jeżeli chodzi o sposób " zawierania " umów. Natomiast zmienił się sposób straszenia ludzi bo pracownicy pobieraczka również czytają fora internetowe a nawet na nich piszą - prawda Grzechu1988 ?? . Każda metoda nastraszenia była komentowana na forach. Jak ludzie zaczęli pisać że maile to sobie mogą wsadzić - gdzieś - to zaczęli słać listy , bezwartościowe śmiecie ponieważ te listowne " wezwania " nie spełniały i nie spełniają procedur które są wymagane w takich przypadkach. Jak pisaliśmy że nie podpisane własnoręcznie - zaczęli mazać jakieś kulfony że to niby podpis prawnika. Jak wyszło że prawnik na wezwaniu nie ma nic z nimi wspólnego - zaczęły pojawiać się inne podpisy - dziś to jest niejaki marek jaworski / pisownia celowa / . Każdy list , każdy mail można jakoś nazwać czy podpisać - każdy , ale nie każdy list a już na pewno żaden mail nie jest wezwaniem do zapłaty - bo tu właśnie są procedury . Procedury czyli wymogi które muszą być spełnione by jakiś list stał się jakimś wezwaniem . A ponieważ procedury dla " wezwania " wymagają formy listownej , z własnoręcznym podpisem i koniecznie wysłane listem poleconym więc Ty dostałeś zwykły spam na pocztę mail . No wybacz - czy to powód do zmartwień bo ktoś zaśmieca Ci skrzynkę pocztową ???
Biuro Windykacji Prawnej - Biuro Windykacji Pobieraczkowej , Biuro Windykacji Łosi i Jeleni - to są te same biura windykacji - bo to są pracownicy pobieraczka którzy usiłują Ciebie nastraszyć by w konsekwencji okraść .
Niektórzy co zapłacili zastanawiają się dlaczego nadal coś dostają . Pisałem już że tam nie ma kont ale - spróbuj pomyśleć ??? Jesteś takim pobieraczkiem , masz dwie decyzje o zapłacie kary za naruszenie prawa , masz wyrok sądowy prawomocny że jesteś oszustem a w perspektywie kolejne postępowania - to co robisz ??? Ja - ja bym wyrywał od każdego co tylko można i zwijał interes - i tu tak się dzieje . Usiłują jeszcze okraść na pobieraczka kogo się da bo to koniec pobieraczka - na to już nikogo nie okradną - no chyba ze jakiegoś megałosia co teraz im zapłaci . To byłby przejaw totalnej głupoty bez nadziei na poprawę . :D
Mała refleksja - na kilka rejestracji a raczej na adresy mail z których się rejestrowałem zapomniałem hasła . Tak po prostu - i wiecie co ??? Nic od nich nie dostaję - KOMPLETNIE NIC - NAWET TYCH TRZECH MAILI CO WSZYSCY . Więc dlaczego niektórzy " nie zapomną hasła do poczty " - też by nic nie dostawali a tak to się stresują jakimiś bzdetami . :D

Otóż mam problem ponieważ miałem już od Pobieraczka te 3 Maile ale dziś po jakichś 6 miesiącach przyszedł 4 o następującej treści:
Sygnatura sprawy: PWE/20120628/2508767 Sopot, 25.04.2013

PRZEDSĄDOWE WEZWANIE DO ZAPŁATY

Papaja1 nie przejmuj się tym ja też dostałem takiego maila od nich i olewam to:D.A wcześniej dostałem ze dwa listy zwykłe z wezwaniem do zapłaty.

To jak jest w końcu z tą sprawą
trzeba to płacić czy nie trzeba?

A czy ktoś dostał coś więcej oprócz tych czterech pism?
dostał rzeczywiście karę opisaną w piśmie (4)?

Mefisto26 napisał:
To jak jest w końcu z tą sprawą
trzeba to płacić czy nie trzeba?

:)trzeba , oj trzeba - poczytać forum .

PS . Tylko debil im zapłaci - takie jest moje zdanie.:D

Czy mrągowski sąd unieważni umowę z pobieraczek.pl?
2013-04-07 10:30:20 (ost. akt: 2013-04-07 10:39:23)
Użytkownik teoretycznie nie ma nic do gadania. Zgodził się na taki układ Zarejestrował się i zaakceptował regulamin Podczas rejestracji na portalu automatycznie zawierana jest umowa, która zobowiązuje go do uiszczenia opłaty - twierdzą właściciele pobieraczka.pl

Zdjęcie jest tylko ilustracją do tekstu
Autor: Archiwum GO
Pan Jerzy M. mieszkaniec Mrągowa na stronę pobieraczek.pl trafił przypadkowo. Szukał on informacji w Internecie.

Próbując ściągnąć plik został przekierowany na stronę z ankietą przeczytał, iż dostęp do szukanej informacji jest za darmo.

Wypełnił ankietę i zaakceptował regulamin, oczywiście nie czytając go. I tylko tyle gdyż informacji, której szukał nie otrzymał z tego portalu. Po kilku miesiącach otrzymał list że musi zapłacić nie małą sumę pieniędzy blisko 100PLN i równowartość 100 USD za to, że korzystał z usług tej strony.

Pobieranie z pobieraczka.pl jak się okazuje było darmowe, ale tylko przez 10 dni. Potem za każdy dzień naliczana jest opłata.

Użytkownik teoretycznie nie ma nic do gadania. zgodził się na taki układ. Zarejestrował się i zaakceptował regulamin. Podczas rejestracji na portalu automatycznie zawierana jest umowa, która zobowiązuje go do uiszczenia opłaty.

Pan Jerzy, jak jemu podobni nie chce zapłacić. W korespondencji właściciele firmy straszyli go komornikiem, wpisem do rejestru dłużników niewypłacalnych, a to wiąże się z odmowa otrzymania kredytu lub lizingu co ma dla Pana Jerzego duże znaczenie.

Aż wreszcie Firma windykacyjna która reprezentuje Pobieraczka wytoczyła pozew o zapłatę a Pan Jerzy odwołał się i sprawa w styczniu 2013 trafiła do sądu w Mrągowie. To pierwszy w Polsce podany do publicznej wiadomości pozew właścicieli pobieraczka o zapłatę.

Pan Jerzy nie jest jedyny niedoinformowany podobne maile o zapłatę otrzymują inni obywatele w Polsce. W Gdańsku został złożony pozew zbiorowy, ale jeszcze nie został rozstrzygnięty.

Prezes UOKIK nałożyła na pobieraczka 240 tys zł kary i nakaz publikowania decyzji przez 6 miesięcy na ich stronie internetowej.

Całkiem ciekawa lektura. Gorąco polecam fragment na stronie 29 o wprowadzeniu w błąd. 29 marca 2013 Sąd Apelacyjny potwierdził decyzję Prezes UOKiK. Utrzymana została również kara finansowa.

Wyrok ten nie rozwiązuje automatycznie problemów internautów, którzy zawarli umowy z portalem pobieraczek.pl.

Usuniecie kłopotów z odstąpieniem od umowy zawartej na odległość należy szukać na sali sadowej Takie jest prawo i niestety tego się nie przeskoczy. Wiec warto śledzić sprawę w Mrągowie.

Portal pobieraczek.pl od 1 stycznia 2013 zawiesił rejestracje, ale wysyła przedsądowe wezwania. Właściciele pobieraczka twierdzą, że wszystko jest zgodnie z prawem i użytkownicy którzy teraz czują się pokrzywdzeni sami na taki regulamin się zgodzili.

Zobacz więcej na stronach Gazety Olsztyńskiej: Czy mrągowski sąd unieważni umowę z pobieraczek.pl? - Mrągowo

Ciekawe jak ta powyższa sprawa Mrągowa się zakończy
Nie wiem sam czy płacić czy nie tylko uważam,że może być problem jak okaże się że jest wszystko zgodnie z prawem i zostanę wpisany do BIG.
Kto z was zapłacił i miał jeszcze jakieś dodatkowe kłopoty?

Sama jestem ciekawa ten pan ściągnął pliki jak wynika z poprzednich postów.to może też zmienić postać sprawy.ja nie pobrałam chyba niczego.nie pamiętam dokładnie.podałam prawdziwe dane a rejestrowałam się w październiku-listopadzie 2011.
narazie nic nie robię ale nie chciałabym o 100 zł po sądach się ciągać

Właśnie, żeby nie było z tego wielkie halo i więcej wyjdzie na inne koszty w związku z tą sprawą niż to warte

jak wygrają 1 proces to zapewne posypią się następne.wszystko zależy od decyzji sądu

narazie nie płacę.mam tam 3 :( konta.dwa na jeden meil a trzecie na meil,który skasowałam i tego żałuję,ponieważ właśnie na ten skasowany meil podałam prawdziwe dane a na ten pierwszy meil zmyślone dane.odpukać do domu nic nie doszło...ale ip się zgadza z moim poprzednim ip bo niedawno zmieniłam dostawcę internetu

Ludzie - czy Wy naprawdę nie macie PRAWDZIWYCH problemów niż te pobierakowe pierdoły ??? Chyba nie macie bo ciągle coś tworzycie BIG - i i inne cuda - zastanówcie się co wypisujecie . :o

janina27..-ja wcześniej już pisałam o tej "sprawie mrągowskiej "..czytałam ten artykuł...i jestem bardzo ciekawa jak się ona rozstrzygnie ...-może wtedy co nie co by się wyjaśniła ...
fajne są wpisy internautów pod tym artykułem ..- widać ,że ludziska nie chcą płacić ..i trzymają kciuki za tego p. Jerzego ...
Ja głupia podałam swoje prawdziwe dane..owszem mam cykora...ale na dzień dzisiejszy nie płacę ..
2 lata temu -też trzęsłam portkami ...wysłałam im tylko mailem z odstąpieniem..i wszystko usuwałam do śmieci ...chyba nawet mi przyszedł jakiś list ? ..i jakiś czas był święty spokój ...
Czemu przez te 2 lata -nie pzowali mnie do sądu ???????

na dzień dzisiejszy -czekam

mirosław12 możesz nam zagwarantować,że nigdy nie będziemy mieć problemów z pobieraczkiem?

janina27 - nie wiem o jaką gwarancję Ci chodzi ale jeżeli masz na myśli to czy nie dostąpisz zaszczytu bycia pozwaną przez pobieraczka to tak - zapewniam Cię że nie będziesz. Ale Ty mi obiecaj że - zostawisz to w spokoju - żeby nie wiem co Ci pisali ty nie będziesz reagować - obiecasz mi to ???? Jest układ ????:)

Powrót