Problemy z pobieraczkiem cz. 2

• Autor wątku Autor wątku Colder
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Friends co to jest zgłoszenie roszczenia ?:-o

Friends napisał:
Nie dziwi mnie to :)

Nie masz pojęcia o czym piszesz więc Cię nic nie zdziwi .

ducci - sam chętnie bym się dowiedział :D

Dzisaij dopiero ogranełem ze jak zakładałem konto na pobieraczku to przyszło mi hasło a rok póżniej przyszło mi to samo dziwne

Dzięki wam za ten wątek. Też dostałam dzisiaj maila od plikostrady i normalnie aż mi ciśnienie podskoczyło, naciągacze jedne. Nie podałam swoich danych na szczęście.
Ktoś tam wcześniej pisał, że przydałoby się zrobić jakieś podsumowanie dla nowych osób, coby nie musieli całego forum przeglądać w poszukiwaniu jasnej odpowiedzi - myślę, że to dobry pomysł.
Pozdrawiam.

Lell napisał:
Ktoś tam wcześniej pisał, że przydałoby się zrobić jakieś podsumowanie dla nowych osób, coby nie musieli całego forum przeglądać w poszukiwaniu jasnej odpowiedzi - myślę, że to dobry pomysł.

Podsumowanie - powiadasz - proszę - 3 X NIE .
NIE PŁACIĆ .
NIE REAGOWAĆ .
NIE PRZEJMOWAĆ SIĘ .

Nie ma lepszej metody niż owe 3 X nie - sprawdzone - działa. :)

mirosław12 - czy Ty widzisz co on pisze ... nie pisze o Pobieraczku tylko o czym innym - pisze ze przyszedl mu @ od plikostrady ,, niby firma podobna a jednak nie do konca :)

Devril - widzę co ONA pisze i to komentuję - a napisała wyrażnie by napisać podsumowanie całego forum a forum dotyczy pobieraczka - no chyba że się mylę .

Co do plikostrady - to są ci sami ludzie i na pewno nie przypadkowi - to są pospolici bandyci którzy wpadli na pomysł z pobieraczkiem a ponieważ o pobieraczku już wszyscy wiedzą to klonują to co przynosi im zysk. Wskazuje na to mechanizm oszustwa - też rejestracja to " zawarcie umowy " , też są maile - zastraszające maile i ślepy tylko nie widzi że to ta sama grupa przestępcza . Tak , to są przestępcy i powiedzmy sobie to otwarcie . :cool:

Wielkie dzięki mirosław12 za wytrwałość!!!:) Trafne i prawdziwe nazywanie rzeczy po imieniu, a owe 3 x NIE zastosowałem ponad rok temu! Żyję i mam się świetnie!:cool:
Pozdrawiam!

Tedeo - nie ma lepszej metody na tych oszustów - nie ma i nikt nic mądrzejszego nie wymyśli. Można tylko za radą niektórych pracowników UOKiK narazić się na dalsze szykany poprzez pisanie jakiś odstąpień . To jest bzdura i to powinno być pisane wielkimi literami . Wszyscy zapominają o małym szczególe - nie wystarczy wystąpić z jakimiś roszczeniami , trzeba te roszczenia udowodnić konkretnej osobie . A to po prostu jest niemożliwe dlatego gdyby wszyscy zastosowali metodę 3 X NIE - dziś już nie było by tego forum bo nie było by oszustów spod znaku pobieraczka. Również pozdrawiam.:D

Racja!-mirosław12
Ale i życie pokazuje, że nic nie trwa wiecznie... i takie oszustwa również!!! Prędzej czy później iposzkodowani się ockną, apomysłodawcy tego procederu trafią tam, gdzie ich miejsce!!! Tego sobie życzmy i pogodnej niedzieli! :)

moja 9 letnia corka dostala wezwanie przedsodowe co robic nie wiem

le1981 napisał:
moja 9 letnia corka dostala wezwanie przedsodowe co robic nie wiem

:D nie znam wezwania " przedsodowego " ale wszyscy wiemy o co chodzi.

No ale skoro zgodnie z zapisami prawnymi osoby nieletnie nie mają albo mają ograniczoną zdolność do czynności prawnych czyli same nie zawierają umów a nawet nie odpowiadają karnie - więc co tak naprawdę dostała Twoja córka ??? A może tylko spam o nazwie " przedsądowe wezwanie do zapłaty " ?? A jeżeli tak to dlaczego piszesz że nie wiesz co robić ??? Nie wiesz co robi się ze spamem ??? Nie wierzę że nie wiesz - wiec zrób to , kosz wszystko przyjmie , nawet te pobieraczkowe brednie.:D

ja tez mam ten sam problem nie przypominam sobie zebym miala cos do zaplacenia za jakies uslugi niewiem o zrobic skoro z tego nawet niekorzystalam zalogowalam sie na tej stronie i musze zaplacic za to 100 zloty

u mnie jakoś spokój...
minęło 2 miesiące od maila ...
i cisza ..............

Są dziady wytrwałe. Chyba już ze dwa lata temu wysłałem im odstąpienie od umowy (w okresie 3 miesięcy od "podpisania" i od tej pory ich ignoruję, a oni dalej mi coś przysyłają. Chyba będą musieli pozwać pana "Jar p, jar 007, 007 jar".

W 2009r też miałem z tym 'portalem' do czynienia. Wpisałem byle jakie dane, no i oczywiście po tygodniu na pocztę o2 przyszedł email z wezwaniem do zapłaty. Olałem to, wy też to zróbcie, jeśli nie podaliście prawdziwych danych ;).

ja miałam przypadek dziewczyny która podała prawdziwe dane, prawdziwy adres, i też dali spokoj. Rozmawiałam tez w tej sprawie z zaznajomionym adwokatem, który również powiedział żeby ignorować do momentu otrzymania ewentualnych dokumentów z sądu.
Doradzalam jej dwa lata temu i od tamtej pory nie ma z tym problemu.

Gdyby mogli komuś coś zrobić to by to uczynili. Nic nie mogą oprócz prób straszenia ale i to im się znudzi. Nie odpisywać nie kontaktować się z nimi. A tak słyszałem, że pobieraczka już niema tylko firma - właściciel pobieraczka jeszcze czasem próbuje kogoś ścignąć tzn liczy na to, że ktoś na ich strachy się nabierze. Ale na razie to UOKiK ukarał ich dwa razy za niedozwolone praktyki i ludzie, którzy zapłacili, szykują pozwy przeciw nim.

Powrót