Z
ziomek89
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam, mialem wczoraj nie mila sytuacje. Kupilem w Berlinie samochod, skonczyli mi sie celne tablice rejestracyjne, musialem tym autem pojechac do pracy, a w piwnicy po ostatnich lokatorach znalazlem niemieckie tablice z jakiegos innego auta, wiec je zalozylem.... Po chwili zostalem zatrzymany do kontorli drogowej. Nie dosc, ze przekroczylem predkosci to zapomnialem ze soba zabrac dokumentow od samochodu. Dwoch Panow ubranych po cywilu, najpierw spisali moje dane z dowodu osobistego, a pozniej pojechali ze mna do mnie do domu zeby zobaczy papiery od auta i tu zaczelo sie robic ciekawie. Porownali nr vin samochodu z tym z dokumentow, na szczescie sie zgadzal, jednak tablice juz nie. Panowie, nie wypelniali zadnych dokumentow, przynajmniej nie widzialem, ja tez kompletnie nic nie widzialem, nie znam dobrze niemieckiego, wiec za duzo ich nie rozumialem, oddali mi wszystkie dokumenty i pojechali. Glupio mi to mowic, ale nie mam tez prawa jazdy, przyznalem sie do tego. Co mi teraz grozi ze strony prawnej w niemczech?