F
furek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 27
Witam,
Mam taki problem z play:
Pewnego dnia dzwonię do konsultanta w play i pytam o usługę internet mówi :
Internet kosztuje 5zł - 100mb każde przekroczenie 100 mb nalicza ponową opłatę 5zł za kolejny pakiet.
Mówię OK biorę.
Po miesiącu czasu użytkowania dostałem rachunek tyś złoty do zapłaty gdzie w skład tego wchodziło:
abonament 2x 69zł
transmisja danych 800zł
Sprawe occzywiście zgłośiłem jako reklamacje.
Po ponad miesięcznej wojnie udało mi się wygrać i dostałem anulowanie faktury o wysokość 800zł.. bo stwierdzili jednak, że to wina konsultanta bo pakiet się nie odnawia.
OK
Po dwóch miesiącach zablokowali mi telefon totalnie.
Stwierdzili, że nie opłaciłem rachunku w wysokości tyś złoty.
No to ja im mówie przecież sami mi to umożyliście a teraz chcecie ponownie, żebym zapłacił?!
I tak teraz 2 telefony mam już wyłączone od ponad tygodnia.
Gdzie moja praca też opiera się na telefonach.
Jako informatyk mam usługi informatyczne.
Jeszcze wcześniej przed tą sprawa byłem 2 razy wprowadzony w błąd i też przepraszany.
Według regulaminu który z nimi podpisałem rażąco od niego odstapili.
Co mogę zrobić w tej sprawie, żeby rozwiązać z nimi umowę bez ponoszenia kosztów kar umownych?
Dzięki za pomoc
Mam taki problem z play:
Pewnego dnia dzwonię do konsultanta w play i pytam o usługę internet mówi :
Internet kosztuje 5zł - 100mb każde przekroczenie 100 mb nalicza ponową opłatę 5zł za kolejny pakiet.
Mówię OK biorę.
Po miesiącu czasu użytkowania dostałem rachunek tyś złoty do zapłaty gdzie w skład tego wchodziło:
abonament 2x 69zł
transmisja danych 800zł
Sprawe occzywiście zgłośiłem jako reklamacje.
Po ponad miesięcznej wojnie udało mi się wygrać i dostałem anulowanie faktury o wysokość 800zł.. bo stwierdzili jednak, że to wina konsultanta bo pakiet się nie odnawia.
OK
Po dwóch miesiącach zablokowali mi telefon totalnie.
Stwierdzili, że nie opłaciłem rachunku w wysokości tyś złoty.
No to ja im mówie przecież sami mi to umożyliście a teraz chcecie ponownie, żebym zapłacił?!
I tak teraz 2 telefony mam już wyłączone od ponad tygodnia.
Gdzie moja praca też opiera się na telefonach.
Jako informatyk mam usługi informatyczne.
Jeszcze wcześniej przed tą sprawa byłem 2 razy wprowadzony w błąd i też przepraszany.
Według regulaminu który z nimi podpisałem rażąco od niego odstapili.
Co mogę zrobić w tej sprawie, żeby rozwiązać z nimi umowę bez ponoszenia kosztów kar umownych?
Dzięki za pomoc