Problemy z usługami PLAY

• Autor wątku Autor wątku furek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

furek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam,

Mam taki problem z play:

Pewnego dnia dzwonię do konsultanta w play i pytam o usługę internet mówi :
Internet kosztuje 5zł - 100mb każde przekroczenie 100 mb nalicza ponową opłatę 5zł za kolejny pakiet.
Mówię OK biorę.

Po miesiącu czasu użytkowania dostałem rachunek tyś złoty do zapłaty gdzie w skład tego wchodziło:
abonament 2x 69zł
transmisja danych 800zł

Sprawe occzywiście zgłośiłem jako reklamacje.

Po ponad miesięcznej wojnie udało mi się wygrać i dostałem anulowanie faktury o wysokość 800zł.. bo stwierdzili jednak, że to wina konsultanta bo pakiet się nie odnawia.

OK

Po dwóch miesiącach zablokowali mi telefon totalnie.
Stwierdzili, że nie opłaciłem rachunku w wysokości tyś złoty.
No to ja im mówie przecież sami mi to umożyliście a teraz chcecie ponownie, żebym zapłacił?!

I tak teraz 2 telefony mam już wyłączone od ponad tygodnia.
Gdzie moja praca też opiera się na telefonach.
Jako informatyk mam usługi informatyczne.

Jeszcze wcześniej przed tą sprawa byłem 2 razy wprowadzony w błąd i też przepraszany.
Według regulaminu który z nimi podpisałem rażąco od niego odstapili.

Co mogę zrobić w tej sprawie, żeby rozwiązać z nimi umowę bez ponoszenia kosztów kar umownych?

Dzięki za pomoc

Witam. Z jednej strony masz prawo do rozwiązania umowy ponieważ operator nie świadczy Ci usług telekomunikacyjnych które wynikają z regulaminu promocji jaką podpisałeś. Z drugiej strony jednak „konsultant Cię wprowadził w błąd mówią iż jeżeli Ci się skończy pakiet 100mb który kupiłeś to Ci się odnowi”. Niestety nie odnowi się ponieważ trzeba samemu go wykupić lub jest dostępny do skorzystania raz w m-cu – w zależności jaka jest promocja. Rozumiem, że dostałeś wysoki rachunek ponieważ naliczone zostały opłaty za korzystanie z Internetu poza pakietem- ponieważ się on skończył. Operator również anulował Ci rachunek ze względu iż to konsultant wprowadził Cię w błąd. W takie sytuacji dostałeś obniżony rachunek. Nie wiem czemu zerwali z Tobą umowę. Korekty faktur są wystawiano nawet w tym samym dniu gdzie reklamacja jest rozpatrzona pozytywnie. Z teorii jest tak „dostajesz fakturę na 800zł, musi ją zapłacić potem dopiero faktura korygująca” ale, że jest to duża kwota to jest to trochę inaczej. Najlepiej nie dzwoń do tych *** na BOK PLAY tylko napisz maila na Marcin.gruszka@playmobile.pl i na forum@playmobile.pl Marcin jest Rzecznikiem Play i załatwia takie sprawy oraz napisz do konsultantów Play4You na mail: forum@playmobile.pl to są experci i ci pomogą a sprawa zostanie załatwiona priorytetowo.

Proszę nikogo w taki sposób nie obrażać. Ostatnie słowne ostrzeżenie. Colder

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witaj,

To nie oni rozwiązali mi umowę tylko ja chcę rozwiązać umowę za wieczne błędy i problemy z ich strony.

Spróbuj mnie zrozumieć mój telefon jest moich zabrobkiem gdy telefon nie działa 10 dni to jestem stratny a nikt mi za to nie zwróci :(

Spróbuje tak jak napisałeś może się uda i pomogą.

Dzięki

Napisz tam gdzie Ci kazałem. Powinno pomóc (daj znać).
Ps. Jeżeli chodzi o Twoje starty materialne i moralne to będziesz musiał raczej sprawę cywilną rozwiązać itp. niż w trybie reklamacji do operatora. Oni mogą jedynie Ci dać jakąś rekompensatę typu darmowy pakiet minut, smsów lub rabat na abonament- to wszystko.

Napisałem i czekam na info.

dzięki

W sumie to nikt się nie odezwał jeszcze.
Więc widzę , że i tak i tak człowiek jest bezradny ...

Powrót