Problemy z windykacją

• Autor wątku Autor wątku Majsi81
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Majsi81

Użytkownik
Odpowiedzi
36
W 2008 roku mój mąż wziął kredyt w wysokości 13 000 zł płaciliśmy raty przez rok czasu po tym czasie stan zdrowia naszego dziecka pogorszył się na tyle że więcej czasu spędzaliśmy w szpitalach niż w domu mąż w między czasie utracił prace nie byliśmy w stanie spłacać kredytu . Próbowaliśmy polubownie załatwić sprawę z windykacją jednak raty jakie do spłaty zaproponowała nam windykacja nie były do przyjęcia gdyż było to ponad 350 zł czyli na życie zostawało by nam jakieś 150- 200 zł. Nasza sytuacja nie wiele się zmieniła od tamtej pory jednak wpłacamy na konto windykacji co miesiąc 150 do 200 zł bo na tyle tylko możemy sobie pozwolić .Mam pytanie jeśli te wpłaty na konto windykacji są regularne czy firma windykacyjna może złożyć do komornika o ściągnięcie zaległości .

Majsi81 napisał:
jeśli te wpłaty na konto windykacji są regularne czy firma windykacyjna może złożyć do komornika o ściągnięcie zaległości .
Oczywiście. Dopóki dług wynosi choć jeden grosz, wierzyciel może wystąpić z wnioskiem egzekucyjnym do komornika (o ile posiada tytuł wykonawczy).

z tego co mi wiadomo to tak

Powrót