J
julieta
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Na początku roku zostałam skreślona z listy studentów - byłam w szpitalu i nie zaliczyłam egzaminów. Dziekan ,,z braku czasu' ;( nie wpisał mnie na liste. Dopiero teraz w październiku.
Brałam w tym czasie 1/4 renty po zmarłym tacie. ...
Na podstawie tego miałam ubezpieczenie zdrowotne.
Teraz dostałam dokument z ZUSu że mam dostarczyć zaświadczenie gdzie uczyłam sie przez te miesiące. Nie mam owego przez to, że nie byłam na liście studentów. I teraz nie wiem co zrobić ;( Rente mogę oddać - wtedy chyba dostanie ją rodzeństwo. Tak? Ale co z ubezpieczeniem zdrowotnym w tym czasie?? jak mogę to zrobić ,,bez problemu''.. czy mogę gdzieś zapłacić ,,prywatnie zaległe składki? Bardzo prosze o wiadomość.
Brałam w tym czasie 1/4 renty po zmarłym tacie. ...
Na podstawie tego miałam ubezpieczenie zdrowotne.
Teraz dostałam dokument z ZUSu że mam dostarczyć zaświadczenie gdzie uczyłam sie przez te miesiące. Nie mam owego przez to, że nie byłam na liście studentów. I teraz nie wiem co zrobić ;( Rente mogę oddać - wtedy chyba dostanie ją rodzeństwo. Tak? Ale co z ubezpieczeniem zdrowotnym w tym czasie?? jak mogę to zrobić ,,bez problemu''.. czy mogę gdzieś zapłacić ,,prywatnie zaległe składki? Bardzo prosze o wiadomość.