Problemy ze spłatą pożyczki

• Autor wątku Autor wątku kamil8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamil8

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Na początku marca wziąłem pożyczkę-chwilówkę w wysokości 200 zł. Wtedy też studiowałem i pracowałem w ciągu nocy na umowę zlecenie w drukarni. Niestety pod koniec marca zostałem zwolniony, a na początku kwietnia zachorowała moja babcia. Zmusiło mnie to do powrotu do rodzinnej miejscowości i zajęcia się babcią, ponieważ rodzice są za granicą a babcia do momentu zachorowania mieszkała sama. Nie mam żadniej możliwości zatrudnienia w tym momencie, dodam, że spłaciłem 100zł, jednakże na dzień dzisiejszy mam do spłaty dokłądnie 330zł. Windykator przyjeżdża do domu i straszy mnie postępowaniem karnym, insynuując przy tym, że wyłudziłem pożyczkę, oznajmił mi również, że 25 lipca sprawa zostanie zgłoszona na policję. Co robić w takiej sytuacji?

Gdzie brałeś pożyczkę?

Z tą policją to blef.

dokładnie w "Kredyty-chwilówki"

Jeśli nie przedkładałeś fałszywych dokumentów lub nie podpisywałeś oświadczeń niezgodnych ze stanem faktycznym, to nie widzę tu podstaw ścigania Ciebie za wyłudzenie.

Widzę natomiast podstawy do zgłoszenia na policję działań windykatora (nachodzenie w domu, straszenie, insynuacje).

Sprawa może trafić do sądu i komornika - ale w zakresie ściągnięcia z Ciebie długu.

Powrót