Procedura po egzekucji

• Autor wątku Autor wątku Van der Saar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Van der Saar

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Jaka jest procedura po dokonaniu egzekucji przez komornika? Czy jezeli komornik przeprowadzil egzekucje np. z ruchomosci tj. samochodu to powinien poinformowac mnie o tym? Poniewaz komornik nie poinformowal mnie do tej pory co sie dzieje z zajmowanym przez niego samochodem. Wyznaczyl dwie licytacje i z tego co wiem to zlicytowal samochod, ale nie wyslal zadnej informacji w zwiazku z czym nie wiem ile dlugu pozostalo do splaty. Wyslalam pismo do komornika z zapytaniem ile zostalo do splaty, ale nie odpowiada. Co mam zrobic?

Van der Saar napisał:
Witam
Jaka jest procedura po dokonaniu egzekucji przez komornika? Czy jezeli komornik przeprowadzil egzekucje np. z ruchomosci tj. samochodu to powinien poinformowac mnie o tym? Poniewaz komornik nie poinformowal mnie do tej pory co sie dzieje z zajmowanym przez niego samochodem. Wyznaczyl dwie licytacje i z tego co wiem to zlicytowal samochod, ale nie wyslal zadnej informacji w zwiazku z czym nie wiem ile dlugu pozostalo do splaty. Wyslalam pismo do komornika z zapytaniem ile zostalo do splaty, ale nie odpowiada. Co mam zrobic?

Zadzwoń i się dowiedz, powinien ci powiedzieć co się dzieje w sprawie - jeśli jesteś wierzycielem lub dłużnikiem.

Ale czy nie powinien wyslac czegos na pismie?

Van der Saar napisał:
Ale czy nie powinien wyslac czegos na pismie?

Powinien (tzn. zwykle to robi, ale nie chce mi się szukać, czy ma taki obowiązek) wysłać ci zawiadomienie o terminie licytacji.

Zadzwoń i pogadaj, dowiesz się od razu bez dywagowania na grupie.

Flicka - jaki jest sens w ustawicznym cytowaniu całych postów ?
Tym bardziej, pisząc bezpośrednio pod nimi.
Ostrzegam.

Powrót