Produkcja Ubrań

• Autor wątku Autor wątku dnez93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dnez93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Cześć! Mam pytanie do was - ostatnio udało nam się ze znajomym uzyskać dostęp do produkcji ubrań - jakie ubrania to zależy od nas. Chodzi mi głownie o sprzedaż "podróbek" sygnowanych logiem znanych firm typu nike, adidas, puma. Czy ktoś zajmował się tym? Jak się do tego prawnie przygotować?

chodzi mi o produkcję ubrań podobnych do adidasa i nike z zmienionym ich logo

dnez93 napisał:
... Chodzi mi głownie o sprzedaż "podróbek" sygnowanych logiem znanych firm typu nike, adidas, puma. ...
To jest przestępstwo.

Pyta jakaś dziwna osoba - tak jak gdyby nie czytała gazet, nie ogladała telewizji. Tyle razy przecież policja zwijała handlarzy podróbkami, wykrywano "podziemne" szwalnie. I chce się "przygotować"... Co prwda, Polska niegdyś słynęła w Europie z produkcji podróbek.

no to powiedzcie mi jak działają butiki na facebooku czy allegro, które takie rzeczy sprzedają? Normalnie dostanę od nich paragon czy fakturę

Podróby szyją albo poza granicami Polski (i stamtąd jest prowadzona sprzedaż), albo w Polsce w zasadzie w podziemiu (od czasu do czasu likwiduje się takie punkty - choćby w Wólce Kosowskiej, gdzie działają Chińczycy i Wietnamczycy). I produkcja podobnych towarów, i wprowadzenie ich do obrotu jest nielegalne.

Powrót