produkt niezgodny z Umową - paczka pusta

• Autor wątku Autor wątku Anin13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anin13

Użytkownik
Odpowiedzi
152
Piszę jako kupujący. Zakupiłem produkt /obuwie/ od sprzedającego. Otrzymałem produkt. Skorzystałem z prawa do odstąpienia od Umowy i odesłałem produkt, mam dowód nadania i odbioru przesyłki przez Sprzedającego. Produkt zwracany przez paczkomat.

Sprzedający twierdzi iż otrzymał inny produkt niż był związany z zawartą Umową, wręcz twierdzi iż otrzymał jakieś stare zużyte obuwie. Na dowod przedstawił zdjęcie po rozpakowaniu paczki. Posądza mnie o kradzież i oszustwo. Wręcz oświadczył że jak mu nie odesle tego co od niego kupilem to pójdzie na policję.
Odmawia zwrotu środków.

Obecnie sprawa jest w reklamacji u przewoźnika, ma być sprawdzany zapis kamer aby porównać co było nadane /jak było zapakowane przez nadawcę/ ja pakowałem streczem + kolorową taśmą pakowną/ i jak wygląda paczka u odbiorcy /paczka ze zdjecia przedstawiononego przez odbiorcę jest w streczu lecz owinięta szarą bezbarwną taśmą.

czy sprzedający może oświadczyć że zawartośc przesyłki nie była zgodna z Umową i odmówić zwrotu środków? Każdy może tak powiedziec i oświadczyć że otwarł paczkę a tam było coś innego niż się spodziewał, również przecież ja jako kupujący mógłbym powiedzieć że produktu nie otrzymałem a pozniej zrobić zdjęcie paczki i obok otwartej paczki podrzucić inny towar czy to przysłowiowo "ziemniaki"

pierwszy raz mnie taka sytuacja spotkała choć bardzo dużo robię zwrotów /również na produkty o wiekszej wartości/ i nigdy nie miałem takiej sytuacji....

Ostatnia edycja:
Powrót