Produkty z allegro.

• Autor wątku Autor wątku ncvns
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

ncvns

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam !
Ciekawi mnie, czy zamówienie takiego przedmiotu przez allegro moze byc karalne (przestepstwo, wykroczenie?)?
http://allegro.pl/item547594578_trenadrol_od_kilosports_super_anabolik_prohormon.htmlProsil bym o jakas analize prawna. Według administracji allegro, produkt ten nie łamie regulaminu w żadnym jego punkcie. Przypuszczam, ze
regulamin allegro oparty jest na prawie polskim (co wiecej, nie mozna tez sprzedawac tam specyfikow typu dopalacze.com, ktore sa rzekomo dozwolone do hadlu na terenie RP). To sa moje przypuszczenia.
Ale czy aby napewno takie specyfiki sa bezpieczne, legalne ? (jest kilka roznych produktow tego typu- zwane prohormonami)
pozdrawiam
ncvns

Ostatnia edycja:
Jakoś nie jestem na bierząco w tych sprawach, ale odpowiedzi bym szukał w załączniku nr 1 i 2 do ustawy przeciwdziałaniu narkomani. Ja tam tej nazwy prohormon nie widzę, ale równie dobrze może być opisana po składzie - bo jak sam mówisz prohormon to nazwa rodzajowa.
Chociaż z tego co mi wiadomo, nie ma ich na tym wykazie.

ja bym polecał szukać w prawie farmaceutycznym...

Nie jest to środek farmaceutyczny, w porownaniu do sterydu. To suplement diety, produkcja- USA. Tam bylo kiedys dozowolone, teraz chyba tylko część- wiadomo- nowy skład. Może to coś podpowie ? Jak sie ma to do Polski ? Co, jeżeli ktoś tam kupi, zwiesie tutaj do RP i sprzeda, chociaz tam bylo illegal ?

// edit//

Jeszcze jedno:aby stwierdzic, ze jest to produkt prohormonalny, trzeba to przebadac. (tak jak z np. dopalaczami). Mysle, ze to nie jest badane, zwlaszcza, ze na aukcjach jest napisane wyraznie "nie wiadomo do konca czy i w jakim stopniu srodek ten jest toksyczny dla nerek". Czekam na Wasze dalsze sugestie odnosnie legalnosci. A sam fakt kupowania na allegro czegos, co jest na tej witrynie aukcyjnej dozowolone- mozna wtedy zlamac przepisy ?

Powrót