Profesjonalni pracownicy, spolecznosci

• Autor wątku Autor wątku spooky
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

spooky

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Mam nadzieje, ze temat nie jest az tak bardzo off-topic, chcialbym zapytac jak wy szukacie, jakie sa najlepsze spoby wyszukiwania pracy dla specjalistów na platformie internetowej?

Pytanie brzmi o mozliwości zatrudnienia prawnikow i poszukiwania ofert pracy dla specjalistow na platfromie inernetowej, Np portalach spolecznosciowych (nie tylko w bazach danych). Tworzenie swoich profili, poszukiwanie klientow przez internet. W pewnym sensie jest to przyszlosc w dziedzinie informacji. Wyobrazcie sobie tego mozliwoscie. Interesuje sie troche biznesem i z checia uslyszalbym wasze opinie, a moze uwagi. To jest dyskusja ogólna i takiej oczekuje,

pozdrawiam serdecznie,
s

Sa do tego nawet specjalizowane portale spolecznosciowe, np. GoldenLine.

Jestem programista i dostaje head-hunterow buszujacych na GoldenLine srednio 2-3 oferty tygodniowo.

Czyli tego rodzaju portale sprowadzaja sie dla Ciebie do wyszukiwania ofert pracy, a co np z profesjonalizmem (tworzeniem sobie reputacji udzielajac sie w wypowiedziach, forach, etc dla specjalistow)?

Ja to moge sobie robic reputacje na forach dla programistow (i czasem to robie).

Na ForumPrawnym siedze hobbystycznie i na wlasny uzytek.

Przyznam sie, ze na GoldenLine to nawet na forum nie bylem... :)

A z jakich portali korzystasz w ogole, wymieniles Goldline, znam jeszcze profeo.p, oczywiscie z polskich portali, jest jeszcze mnostwo for, gdzie funkcjonuja specjalisci na biezaco odpowiadajac na pytania, korzystales z portali zagranicznych moze, ktore uwazasz za warte mojej uwagi? :)

Z innych nie korzystalem.

A co do For, to np. Metalink (platne, zamkniete forum firmy Oracle).

Jaki jest Twoj cel?
Szukasz pracownikow?
Szukasz pracy?
O jaka profesje chodzi?

Zasadniczo: Google Twoim przyjacielem. :)

Tak na prawdę to po części szukam pracy, ale tez przyglądam sie możliwościom prowadzenia interesów. Wiec tak jak w temacie pierwszego postu, zapytuje co sadzicie o sytuacji w Polsce?

Powrót