Profi Credit co moge zrobić?

• Autor wątku Autor wątku szulczyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szulczyk

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Witam,

W zeszłym roku w sierpniu wziąłem pożyczkę w Profi Credit 9 tys zł.

Spłaciłem 3 raty i chciałem spłacić całym kapitał po tym czasie , Pani na infolinii poinformowała mnie ze mam do spłaty 19 tyś. Mam obecnie zaległość ponad 20 dni na racie. Pytanie czy można coś z tym zrobić? Niby na infolinii powiedzieli mi ze jak zapłace te 19 tys to oni to potem jakos rozliczą i zwrócą i odsetki nadpłacone za te okresy i resztę opłat typu prowizja etc, czy to prawda?

czyli w 2017 rok była pożyczka na 9 tyś, spłacone tylko 3 raty .
co do zaległości to co można zrobić ? spłacić zaległość albo całość.

outmc napisał:
czyli w 2017 rok była pożyczka na 9 tyś, spłacone tylko 3 raty .
co do zaległości to co można zrobić ? spłacić zaległość albo całość.

OK załóżmy ze spłace te 19 tys , tylko czy faktycznie oddadza mi odsetki za te pozostałe 33 miesiace które z góry bede zapłacone, prowizje za te 33 miesiace etc ? Czy będę musiał walczyć o to w sądzie??

Obym się mylił, ale wygląda na to, że jesteś kandydatem do złupienia. Jak dla mnie to nie zobaczysz ani jednej złotówki z tego, co im wpłacisz (bo na przykład jeszcze nie wiesz, że wystawią Ci fakturę, "za zbyt mało słońca w grudniu", albo "zbyt częste deszcze we wrześniu",...sposobów na "zalegalizowanie" wpłaty (złupienia) znajdą tysiące). Jak dla mnie dostaniesz zwrot pieniędzy na piśmie, których w dłoni nigdy nie poczujesz. Życie uczy.

Profi Credit jest najlepsze we wmawianiu ludziom żeby się nie przejmowali nakazem zapłaty, by oni go "anulują"... Tak. Anulują... Najgorsze jest to, że ludzie to łykają jak gęsi kluski na Św. Marcina...

szulczyk napisał:
W zeszłym roku w sierpniu wziąłem pożyczkę w Profi Credit 9 tys zł.
szulczyk napisał:
Pani na infolinii poinformowała mnie ze mam do spłaty 19 tyś.
rozmnażanie przez pączkowanie,

spłać kapitał pożyczki, dowód wpłaty zachowaj jak dojdzie do sądu będzie jakiś dowód,

Dokładnie tak. Spłacić kapitał czyli równowartość 3 tyś i czekać na sprawę w sądzie. Oczywiście zaskarżyć ewenrualny nakaz zapłaty. Wziąść adwokata wtedy i tyle. A z nimmi nie wchodzić w żadne ugody czy układy. Sprawa wygrana jak nic. Poczytać o nich na forach. Pójść do radcy prawnego albo z umową do rzecznika konsumentów który znajduje się w każdym starostwie. Profi to cieniasy

Jeśli pożyczka z 2017 roku, to nie jest to takie proste jak się wydaje, z uwagi na prowizję. Też się Profi pouczyło na błędach

Niestety, te nowe pożyczki nie są takie proste w obronie. Aczkolwiek się da. Z tym że kapitał trzeba spłacić

Powrót