Profi Credit - sprzedaż długu firmie windykacyjnej?

• Autor wątku Autor wątku damian xxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damian xxx

Stały bywalec
Odpowiedzi
3 898
Spotkał się ktoś z sytuacją , że profi c. sprzedał dług firmie windykacyjnej ? lub jakiemuś funduszowi ?

Nie. Na razie nie. Ale strasznie ucichli ostatnio. A to jest niepokojące. To znaczy nasyłają te swoje psy gończe, ale żadna sprawa - z tych o których wiem - jeszcze nie wypłynęła z sądu w ostatnim czasie.

Słyszałem coś że prokuratura zabrała się za nich.

Ja mam problem z profi creditem.Dostalem wypowiedzenie straszą mnie zabraniem wlasnosci .z 4000 tys.pozyczki gdzie splacana była 18 miesięcy zrobiło się 15000 tysięcy.Jestem zastraszany ze jak panowie z windykacji podjada to zabiorą co sie da

Ostatnia edycja:
Panowie z windykacji nic nie mogą , i nie mają żadnych praw , to o czym piszesz to tylko komornik.

A czy mają prawo rozmawiać o mojej pozyczce z kimś z rodziny

Przeszukaj forum , temat wielokrotnie opisywany.

Postraszyć trzema muszkieterami i d'Artagnanem z kolegą

Na okoliczność nachodzenia w pracy i opowiadania na lewo i prawo o zobowiązaniach:

art 212, art 213, art 214 kk

Na okoliczność nękania i wymuszania zachowań...

art 190a kk i kolega 191 kk

Olcik napisał:
Ja mam problem z profi creditem.Dostalem wypowiedzenie straszą mnie zabraniem wlasnosci .z 4000 tys.pozyczki gdzie splacana była 18 miesięcy zrobiło się 15000 tysięcy.Jestem zastraszany ze jak panowie z windykacji podjada to zabiorą co sie da
Zatem po sprawie w sądzie okaże się że nie masz już nic do zapłaty. Daj znać tutaj jak będzie się cos działo, gdyż potrzebujesz właściwych wskazówek

Ale już dostałeś wskazówki. Panowie z windykacji mogą Ci... nie napiszę co zrobić. Jak PC chce to niech idzie do sądu. Jak dostaniesz nakaz to się zgłoś. A panom z windykacji podziękuj i wezwij policję. Jakby co...

damian xxx napisał:
Spotkał się ktoś z sytuacją , że profi c. sprzedał dług firmie windykacyjnej ? lub jakiemuś funduszowi ?
. A po co mieliby sprzedawać skoro sami mają dział windykacji ?

negroazor napisał:
. A po co mieliby sprzedawać skoro sami mają dział windykacji ?

Każdy bank ma dział windykacji , a oddają sprawy firmą zewnętrznym .

Powrót