Profi Credit

• Autor wątku Autor wątku pawel36
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z profi się wygrywa. Tylko trzeba zaskarżać nakazy zapłaty jak przyjdą z sądu. W moim przypadku jest prawomocny wyrok gdzie oddalono powództwo i zadądzono dla nich koszty zastępstwa sądowego a poza tym oddzielną drogą prowadzi sprawę karną prokuratura w pozwie zbiorowym. Profi to cieniasy a jakktoś ma problem z radcą to jest zupełnie darmowy ( nie dla profi oczywiście-bo oni go opłacają za przegraną sprawę a co najważniejsze w razie przegranej co jeszcze się nie zdarzyło to stowarzyszenie [...] nie pobiera od pozwanych nic).Polecam każdemu który ma problem z firmą profi credit.ultimo ,prokura.,getbaki i inne cieniasy-: oni załatwiają takich na mydło.Tylko ludzie po prostu nie gadajcie z profi nie ugadujcie się bo z nimi nie ma o czym dyskutować tylko ich punktować w sądzie

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam,a gdzie znaleźć tego darmowego radcę?

W moim nic nie ma niestety,znalazłam coś w ìnternecie,już dzwoniłam,pożyczka splacona,mam nic nie płacić,czekać na wyrok,tyle że czekam od lutego2016 a windykacja tragiczna...

outmc napisał:
w googlach zobacz.
odpowiedni dla Twojego miasta

Darmowy prawnik w tym przypadku nie w danym mieście tylko wpisać trzeba w google [...] i tam wyskoczy numer telefonu obsługiwany przez kancelarię adwokacką z [...]. Już po kantakcie oni wszystko wytłumaczą. Specjalizują się właśnie w ProfiCredit Ultimo Getback i tego typu dziadowskie firemki. U mnie prowadzili sprawę z Profi (oczywiście wygraną).

Ostatnią edycję dokonał moderator:
wziolem kredyt w profi credit 4000 tys i nagle do spłaty zrobilo się 20000 czy jest to możliwe skad takie kwoty

Rozmnażanie przez paczkowanie oraz potegownie - nie złe, pożyczka zamknięta czy też nie?

daniel 29 napisał:
wziolem kredyt w profi credit 4000 tys i nagle do spłaty zrobilo się 20000 czy jest to możliwe skąd takie kwoty

A jakie prowizje zaliczyli? Ile za ubezpieczenie? Kiedy brana była pożyczka, bo teraz zmienili trochę wzór umowy?

W przypadku, którym się zajmowałem pożyczka na rękę wyniosła niecałe 4000 zł a wytoczyli sprawę najpierw o spłatę weksla, a po przegranej o spłatę pożyczki, która wg nich wyniosła 9230, a całkowity koszt do zapłaty 12000 zł.
Na pożyczkę składały się: 4900 kosztu ubezpieczenia, choć na procesie oświadczyli że przekazali firmie ubezpieczającej 325 zł ( nie byli nawet tego w stanie udowodnić) a reszta to ich prowizja, skromne 4575!!!; 330 zł opłaty przygotowawczej, 2800 wynagrodzenia umownego i 4000 wypłaconej pożyczkobiorcy kwoty.

Pożyczkodawca spłacił faktycznie kwotę pożyczki i odsetek od niej (koło 6000), reszty nie zamierzał, więc wytoczyli sprawę. Przegrali.

Ostatnia edycja:
ciekawe jakbys ktos z profi credit stracila prace i z czego by splacal albo np byl nagly wypadek i np stacil zdrowie i prace idioci a pozniej osobie niepelnosprawna gnebia:(

a ja bym takiego windykatora co by przyszedl do mnie wywiuzl na taczce przez cala wies na autobus:D

a ja bym takiego windykatora co by przyszedl do mnie wywiuzl na taczce przez cala wies na autobus
I poszedł siedzieć. Pomysł przedni.

Pożyczkodawca spłacił faktycznie kwotę pożyczki i odsetek od niej (koło 6000), reszty nie zamierzał, więc wytoczyli sprawę. Przegrali.
Tak się to załatwia. A nie taczką.

Ostatnia edycja:
WIDYKATOR PROFI CREDIT JEST NIC NIE WARTY:D nadaje sie na budowe a nie na windykatora:)

i tak profi credit mnie zamknie za oszustwo z art 286 wiec mi to bez roznicy:) ale nie siedzialem nigdy to pewnie bym dostal tylko zawiasy:)

za co ze na autobus go odprowadzilem
Bez rękoczynów? Bo to ewentualnie za nie.
i tak profi credit mnie zamknie za oszustwo z art 286
Mało prawdopodobne. Chyba, że faktycznie dokonałeś oszustwa. Ale w takim razie owszem, powinieneś siedzieć. Natomiast oni zwykle nie dają prokuratorowi dość materiału, żeby udowodnić zamiar - więc obrona nie bywa trudna. No chyba, że ktoś ewidentnie i faktycznie popełnił oszustwo, to wszystko jest na tacy.

Browarek198230 napisał:
WIDYKATOR PROFI CREDIT JEST NIC NIE WARTY nadaje sie na budowe a nie na windykatora
Jakie cechy wg. ciebie powinien posiadać windykator ?

umyslnie nie bylo to oszustwo splacilem pare rat a pozniej choroba wypadek i nie splacalem

Powrót