Profi

• Autor wątku Autor wątku sowa73
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
sowa73 napisał:
i może więcej odpowiedzi na temat a nie głupich rad!!!

Temat był wielokrotnie przerabiany i szukając porady potrzeba minimalnego wysiłku aby użyć opcji szukaj.

sowa73 napisał:
Jakieś zainteresowanie tylko wtedy ,gdy ktoś się pomyli to też jakiś sposób na uzyskanie informacji od tych profesjonalistów.

Ty za to interesujesz się wszystkim, szkoda tylko że Twoje rady są bez sensu i nijak przydatne a do tego szkodzą, bo jeszcze ktoś szukający rzetelnej odpowiedzi posłucha i zrobi jak piszesz a później pretensje bo przecież na forum prawnym tej osobie tak poradzono

ale dzięki mnie rusza fala odpowiedzi a nie jak w większości ich po prostu brak,moje rady nie są bez sensu,ja również mam sprawe z profii w sądzie i nijak żadnej rady od was nie uzyskałem.Sam się bronię ,sam piszę sprzeciwy i jak na razie dwa razy wygrałem na sprawie w sądzie!!! sam,sam,sam!!!

Czyli co zrobiłeś? komornik ściagał Ci wierzytelność dla PROFI?

prosze o pomoc - wzięłam chwilówke w Profi Credyt w wysokosći 3800 - płaciłam do tej pory windykatorowi gdyż spóżniałam się z wpłata tydzień - ostatnio ten sam windykator oddał mnie do egzekucji komorniczej - wyrok na egzekucji opiewa na kwotę 15000zł - czy ktoś może mi napisać jak wyjśc z tej beznzadziejnej sytuacji?

jakim cudem ostatnio windykator oddał cię do komornika? może jakieś szczegóły co było itd

Krótko mówiac windykator był arogancki, kąsliwy - bez przerwy zmieniał wysokość rat. Wpłaciłam ratę w innym banku niz zwykle a on stwierdził że nie widzi przelewu i w zwiazku z tym oddaje mnie do komornika. Tak tez sie stało....

tak nakaz który nie doszedł wczesniej do skutku bo pojawiła sie windykatorka z propozycją rat

to był nakaz czy nie, był sprzeciw z twojej strony czy nie?

Nie było spzreciwu - pani windykator kazała temat traktować jako nie były i płaciłam raty - do tej pory.....

hahaha... czyli nakaz przyszedł z sądu a pani windykator ci powiedziała że to nieważne i nie trzeba składać sprzeciwu? bo tak to rozumiem...

na to wyglada :( niestety nikt dopóki nie trafi na coś takiego nie wie o możliwości złożenia spzreciwu

własciwie z tego co pamietam to nakazu nie dostałam tylko postanowienie

Ostatnią edycję dokonał moderator:
jakie postanowienie? weź napisz wszystko po kolei, szcxzegóły bo tak będziemy sie szarpać pytanie-odpowiedź

postanowienie o wszczęciu egzekucji - nakazu do rąk nie dostałam

a był awizowany z sądu na twój adres? bo jak nie, to może się okazac że można wnieść sprzeciw i komornika nie będzie (przynajmniej na razie, a potem jeśli tak, to na pewno nie na taką kwotę)

a zatem nakaz nie został ci prawidłowo doręczony. piszesz sprzeciw, argumentujesz że termin do wniesienia sprzeciwu nie zaczął biec i kasujesz nakaz zapłaty razem z komornikiem. sprawa trafi do sądu a tam już masz szansę zbić te kilkanaście tysięcy zł

Mimo że minał teoretycznie rok od nakazu? Moge wnieść sprzeciw? Rozumiem że do Sądu skad nakaz powinien przyjść?

moniulek35 napisał:
Rozumiem że do Sądu skad nakaz powinien przyjść?
jaki nakaz do sądu??? to sąd wysyła nakazy, nie otrzymuje. klej może kwity jakie masz otrzymane, bo się nie dogadamy konkretnie

moniulek35 napisał:
Mimo że minał teoretycznie rok od nakazu?
tydzien, rok, dziesięć lat - nieważne, bo brak prawidłowego doręczenia skutkuje tym, że bieg terminu do wniesienia sprzeciwu nie zaczął biec.
na pismie od komornika masz sygn akt sprawy i sąd, musisz się wtedy udać do sądu, zobaczyć co w kwitach siedzi i wnieść odpowiedni sprzeciw

Powrót