Profil muzyczny

• Autor wątku Autor wątku quba1313
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

quba1313

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witajcie mam do Was takie pytanie ;) Zrobiłem profil muzyczny jednej z polskich gwiazd muzyki. Był ro zwykły profil na stronie muzzo.pl robiony przez fana. Nie było to żaden oficjalny ani nic w tym rodzaju. Profil istniał 3 miesiące jednak po tym czasie go usunąłem, nie miałem czasu na dalsze prowadzenie go. Teraz owa 'artystka' grozi mi sądem za usunięcie go. Czy wg. prawa grozi mi coś ? Tak chciałbym się dowiedzieć z góry dziękuję ;)

[cytat="quba1313":3lnpuxjv]Czy wg. prawa grozi mi coś ? [/cytat:3lnpuxjv] Nie

Rozwinę... ^^
W świetle Polskiego Prawa nie ma kar za np. udawanie kogoś (no może oprócz głowy państwa bo to po prostu nie moralne)
Tym bardziej nie może nikt nic zrobić za skasowanie FIKCYJNEGO przecież profilu.
Profil był założony przez Ciebie - jest więc "własnością" serwisu i przedewszystkim twoją !
Najlepszym dowodem potwierdzającym moją tezę jest portal nasza-klasa gdzie codziennie tworzy się 100 profili gwiazd a 50 zostaje skasowanych :) I Nikt z tego powodu nie robi afery. Może to inny zawiedzony Fan Cię straszy? :)
Pozdrawiam!

[cytat="DarthJabol":base0swd]
W świetle Polskiego Prawa nie ma kar za np. udawanie kogoś (no może oprócz głowy państwa bo to po prostu nie moralne)
[/cytat:base0swd]
to akurat nie jest prawdą... - patrz art. 61 KW, a ponadto art. 227 KK , w szczególnych okolicznościach mogą zaistnieć jeszcze inne czyny...

[cytat="DarthJabol":2ae1bvro] Może to inny zawiedzony Fan Cię straszy? :)[/cytat:2ae1bvro]
nie Fan tylko Pan manager :)

Powrót