Profil typu "beka"-Przyznać się do winy?Uciekać?

• Autor wątku Autor wątku szymonszymon90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szymonszymon90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witajcie!Zwracam się do was o pomoc.
Nie będę się rozwodził nad konfliktem i dlaczego tak postąpiłem.Powstała strona na facebooku na temat znajomej kolegi,mi obcej osoby.Na stronie znajdowały się jej zdjęcia z facebooka i prześmiewcze podpisy.Otrzymałem wiadomość,że sprawa została zgłoszona na komendzie.Mija już 5 miesiąc od tego zgłoszenia i nie dostałem jeszcze żadnego pisma.W dodatku mam wielkie poczucie winy i żałuję tego,że założyłem taką stronę.
Stąd moje pytanie,jak długo mogę czekać na wezwanie?Czytałem,że facebook bez problemu udostępnia dane,ale od tego oczekiwania nabawiłem się choroby na tle stresu i zastanawiam się,czy się nie lepiej przyznać się do winy,albo uciekać za granicę.

Pozdrawiam

najprawdopodobniej nikt nic nie zgłosił i skończyło się na pustym gadaniu

Ja od zawsze powtarzam że FB wbrew obiegowej opinii współpracuje z organami ścigania. Ma nawet wyznaczone specjalne biura na całym świecie które zajmują się realizowaniem wniosków organów ścigania z danego regionu.
Oczywiście w ich przypadku jest to czasochłonne, ale dane są możliwe do pozyskania.
FB już dostał przysłowiową "żółta kartkę" od kilku dużych państw za to, ze lekkomyślnie zasłaniał się przez długi czas swoim regulaminem, który mówi o tym ze tylko sąd w USA może ich zmusić do ujawnienia danych.

Raf85pl to właśnie wiem,że w tych 40% udostepnili ostatnio :(
Za 2 tygodnie minie 5 miesiąc od zgłoszenia,czyli mam jeszcze czekać 5,aż polocja najdzie mnie w domu?Masakra,żebym to ja wcześniej miał łeb na karku...

Jeśli ktoś byłby zainteresowany,w powyższym przypadku facebook nie udostępnił danych organom ścigania,a poszkadowany działał na własną rękę.Więc chyba mogę spać spokojnie i potomnym przekazuję-szkoda nerwów na głupoty.

dokładnie to chciałem napisać. facebook tak jak kiedyś dalej nic nie udostępnia i ma na wszystko "wywalone" heh. Można tam pisać co się chce. Do póki sprawa nie dotyczy zamachu stanu czy zabójstwa prezydenta można spać spokojnie.

Powrót