Program diagnostyczny

• Autor wątku Autor wątku Luksomop
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Luksomop

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam, kupiłem w zeszłym roku oprogramowanie oraz interfejs *** i do tego dostałem program *** który był już zainstalowany kupiłem go w zeszłym roku w Lubinie gościu również podjechał do mnie bo nie chciało mi się szukać w tym tygodniu stwierdziłem że i tak tego nie używam więc to sprzedam wystawiłem na olx zgłosił się klient którym okazała się policja zabrali laptopa, interfejs oraz płytkę ta powiedzieli mi że umnie to znaleźli i ja jestem winny próbowałem się skontaktować z gościem od którego kupiłem ale on się wypiera wszystkiego co mam zrobić? Co mi teraz grozi?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jeszce nie dopiero dziś o 10 rano mi to zabrali, przyjechali jako kupujący niby

Czy policja przyjechała na wniosek jakiejś firmy pokszywdzwonej ? Co dokładnie powiedzieli policjanci ?

Po stresie zadzwoniłem do nich z którego wcześniej do mnie dzwonili i powiedzieli mi że później na przesłuchaniu będę mógł poprosić o kontakt do firmy Delphi oraz autocom aby się dogadać o samoukaranie i nic więcej

Prawdopodobnie policja Działa na wniosek firmy pokrzywdzonej którą złożyła zawiadomienie o prawdopodobieństwo popełnienia przestępstwa wątpię aby policja sama z siebie przyszła podróbek w olx jest mnóstwo a oni mają sami słuch spraw mnóstwo.

Art 305 ust 1 p.w.p to ci napewno przedstawia do dwóch lat pozbawienia wolności teraz pytanie czy będziesz przesłuchiwany jako świadek czy podejrzany

Powiedzieli ze ja jako główny podejrzany ponieważ u mnie to znaleźli a tamtego sprawcy nie jestem wstanie podać ponieważ no spotkanie na parkingu ponad rok temu więc wszystko idzie na mnie, jeśli nie byłem nigdy karany to dostanę tzw zawiasy do tego pewnie jakaś kara finansowa dla nich?

Sprawa wygląda tak firma wyszukuje ogłoszenia na olx składa wnioski do prokuratury o prawdopodobieństwu popełnienia przestępstwa następnie prokuratura przekazuje sprawę policji oni ptzesluchuja itd będziesz mógł się dogadać z firmą poszkodowana o zadośćuczynienie wtedy oni wycofują wniosek i sparawa jest umorzona teraz pytanie jaka kwotę zarzyczy sobie firma są to kwoty wyssane z palca nie załamuj się tylko staraj się dogadać z firmą

A z drugiej strony on powiedział że u mnie znaleźli więc ja jestem winny więc mnie obciąża wszystkim następnie później ja mogę się sądzić z nim że to od niego kupiłem i dopiero jak mu udowodnie że od niego to na niego to przejdzie

Bolo72 napisał:
Sprawa wygląda tak firma wyszukuje ogłoszenia na olx składa wnioski do prokuratury o prawdopodobieństwu popełnienia przestępstwa następnie prokuratura przekazuje sprawę policji oni ptzesluchuja itd będziesz mógł się dogadać z firmą poszkodowana o zadośćuczynienie wtedy oni wycofują wniosek i sparawa jest umorzona teraz pytanie jaka kwotę zarzyczy sobie firma są to kwoty wyssane z palca nie załamuj się tylko staraj się dogadać z firmą

To trwało zaledwie Max 10 godzin i od razu telefon od policji tylko dzwonił, pisał SMS, aż przyjechał i mam dość, płace alimenty, kredyty nawet nie wiem z czego będę miał im płacić

Luksomop napisał:
A z drugiej strony on powiedział że u mnie znaleźli więc ja jestem winny więc mnie obciąża wszystkim następnie później ja mogę się sądzić z nim że to od niego kupiłem i dopiero jak mu udowodnie że od niego to na niego to przejdzie

Z nim możesz się sądzić bardzo długo więc nie ma to sensu ogłoszenie ty miałeś więc można powiedzieć że chciałeś to sprzedać teraz najważniejsze iść na spokojnie na przesłuchanie możesz rowniez wziąć adwokata no i najważniejsze aby dogadać się z firmą a ona żeby wycofała wniosek żeby sprawę można było umorzyc wątpię że w twoim przypadku policja Działa sama z siebie to tak jak by robili cała robotę żeby firma poszkodowana zarobiła odszkodownien

Bolo72 napisał:
Z nim możesz się sądzić bardzo długo więc nie ma to sensu ogłoszenie ty miałeś więc można powiedzieć że chciałeś to sprzedać teraz najważniejsze iść na spokojnie na przesłuchanie możesz rowniez wziąć adwokata no i najważniejsze aby dogadać się z firmą a ona żeby wycofała wniosek żeby sprawę można było umorzyc wątpię że w twoim przypadku policja Działa sama z siebie to tak jak by robili cała robotę żeby firma poszkodowana zarobiła odszkodownien

Myślisz że to firma tak szybko znalazła ogłoszenie i w ciągu 24 godzin wszystko zadziałało?

Luksomop napisał:
Myślisz że to firma tak szybko znalazła ogłoszenie i w ciągu 24 godzin wszystko zadziałało?

Myślę że tylko i wyłącznie firma oni reprezentują np delphi itd tak naprawdę zarabiają kasę kosztem zwykłych ludzi nie oszukujmy się tak to wygląda

W aktach w policji będziesz miał wszystko

Ważne zanim pójdziesz na przesłuchanie przeczytaj jakie masz prawa jako podejrzany i możesz się uchylić na pytania które zada policjant

Czyli po prostu chcą zarobić na zwykłych ludziach zabrać im wszystko do końca bo wiedzą że będą musieli i tak spłacić bo jak nie po dobroci to sadownie tylko że sadownie to z więzieniem albo w zawiasach, ile takie firmy mogą chciec odszkodowania w sumie to 2 firmy bo firma autoxom to jedna i Delphi to druga

Tzn urządzenie około 7 - 10 tyś plus program okolo 5 tyś mogą również chcieć dwukrornisc kwoty najlepiej skataktowac się z nimi napisać maila opisać swoją sytuację oraz wykazać skruche i próbować się dogadać

Jak nic nie zrobisz sprawa trafi do sądu oni mają dobrych adwokatów więc wątpię abyś przegrał wtedy możesz dostać wyrok naprawienia szkody i tylko to ale również sąd może dac zawiasy ale nie musi tak naprawdę mają dowody urządzenie trafi do biegłego on potwierdzi że to podróbka i lips

Luksomop napisał:
Czyli po prostu chcą zarobić na zwykłych ludziach zabrać im wszystko do końca bo wiedzą że będą musieli i tak spłacić bo jak nie po dobroci to sadownie tylko że sadownie to z więzieniem albo w zawiasach, ile takie firmy mogą chciec odszkodowania w sumie to 2 firmy bo firma autoxom to jedna i Delphi to druga

Kupiłeś je legalnie ? masz dowody w postaci faktury ? takie drogie programy kupuje się na faktury żeby się szybko nie zmazała.

Tak naprawdę jeśli kupił to od Gości a na gębę to nic mu nie udowodni musiał by mieć mocne dowody typu właśnie faktura lub paragon

A ja głupio zapytam.
Załóżmy że sam interfejs jest chińską podróbką to jakie prawa ma producent prawdziwego interfejsu?
Skoro gość go wcześniej kupił i chce sprzedać dalej...
Sam go przecież w garażu nie polutował.

Luksomop, ja bym podał policjantom wszystkie namiary na tego gościa z Lublina będąc w twojej skórze.
I na przyszłość zachowywał SMSy i rozmowy.

Ostatnia edycja:
Powrót